Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

3.12.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić sa zamjenicom Federikom Mohorović Čekada posjetio je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Centar „Liče Faraguna“, Udrugu hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) te druge braniteljske udruge.

Tijekom posjeta navedenim ustanovama, članovi i korisnici iskoristili su ovu prigodu kako bi popričali sa gradonačelnikom i zamjenicom. U Centru „Liče Faraguna“, štićenici su održali priredbu, za koju su svi prisutni imali samo riječi hvale. Gradonačelnik je najavio kako će nastojanja Grada Labina i u budućnosti biti usmjerena prema pomoći te zaštiti prava osoba s invaliditetom. Ponosni smo na vas i vaš rad koji je obilježen humanošću. – izjavio je Valter Glavičić

U razgovoru sa članovima braniteljskih udruga popričalo se o mogućnostima i konkretnim mjerama koje Grad može potaknuti kako bi se pomoglo braniteljima kojima je pomoć potrebna.

Centar za inkluziju pravi je primjer dobre prakse. Daljnji projekti Centra usmjereni su ka razvitku i pomoći pri zapošljavanju osoba s invaliditetom za što postoje konkretni planovi, a neki su već u fazi realizacije. 

centar liče faraguna centar za inkluziju osobe s ivaliditetom valter glavičić