Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

4.12.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i opće poslove Loreta Blašković i pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Donald Blašković, posjetili su jučer prostorije Centra „Liče Faraguna“ i Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA). Članovi HVIDRA-e tim su povodom ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreću i razgovarali s predstavnicima Grada o mogućim rješenjima.

U popodnevnim satima organizirano je druženje - Dan otvorenih vrata u novim prostorijama Centra za inkluziju i podršku u zajednici koje djeluje u sklopu Centra Liče Faraguna. Tim povodom posjetili su ih predstavnici Grada Labina, Općine Raša, Gradskog društva Crvenog križa Labin te Udruga osoba s invaliditetom Labin. Pjesmom je štićenike i njihove goste uveseljavao Predrag Ljuna, inače volonter u Centru.

 

Aktivnosti se nastavljaju i danas pa tako Gradsko vijeće mladih koje djeluje u sklopu Labin Zdravog grada u suradnji sa Savjetom mladih Grada Labina i udrugom Alfa Albona danas u 16,00 sati u šatoru na labinskom klizalištu kraj osnovne škole Matije Vlačića organizira druženje sa polaznicima Radionice za djecu s posebnim potrebama, štićenicima Centra "Liče Faraguna" Labin koji su u domskom smještaju, polaznicima Dnevnog boravka Centra za inkluziju i podršku u zajednici i polaznicima Dnevnog centra za inkluziju - Radno zaštitna jedinica Labin (Riš).

Sve sugrađane, volontere i djecu pozivamo da nam se pridruže!

 

međunarodni dan osoba s invaliditetom invaliditet društvo donald blašković centar liče faraguna