Obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila - potpisan Sporazum o obnovi zgrade

Obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila - potpisan Sporazum o obnovi zgrade

29.9.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas su u povodu Dana policije i blagdana njihovog zaštitnika Sv. Mihovila, gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić, načelnica Općine Sv. Nedelja, Irene Franković, načelnica Općine Raša, Glorija Paliska, načelnik Općine Pićan, Dean Močinić te načelnik Općine Kršan, Roman Carić posjetili Policijsku postaju Labin.

Načelnica Policijske postaje Labin Đeni Bučić zahvalila je na dolasku i suradnji te naglasila kako je tijekom 2022. smanjen broj prekršaja i kaznenih djela, a nažalost zabilježeno je povećanje broja prometnih nezgoda sa tri poginule osobe. Istaknula je kako je špica turističke sezone protekla mirno unatoč povećanom obimu domaćih i stranih gostiju te nisu zabilježeni događaji koji bi pobudili zabrinutost javnosti.

Posebno se zahvalila i gradonačelniku Glavičiću na podršci i uključenju Grada Labina u projekt obnove zgrade u kojoj se nalazi Policijska postaja Labin.

Naime, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović nedavno su potpisali Sporazum kojim Grad Labin  osigurava financiranje i realizaciju projektne dokumentacije za energetsku obnovu navedene zgrade, a MUP postaje nositelj i prijavitelj projekta na najavljeni natječaj energetskih obnova javnih zgrada. Ovim činom, napravljen je ogroman korak ka skoroj obnovi zgrade koja se nalazi u samom centru grada, a uz sjedište labinske policije dom je i nekoliko drugih ustanova i udruga.

Još je jednom istaknula i veliki događaj ove subote – Cro Race. Zbog posebne regulacije prometa i zatvaranja određenih dionica ceste, uputila je dodatan apel sudionicima u prometu na oprez i razumijevanje.

Spomenula je da se tokom rujna provode pojačane patrole pred osnovnim školama zbog početka školske godine te je uputila apel vozačima da prilagode brzinu uvjetima na cesti i pojačaju oprez u prometu. Uz navedeno održavaju se i predavanja za prvašiće kako bi ih se educiralo o sigurnosti u prometu.

U ime načelnika općina Labinštine i svoje osobno ime, gradonačelnik Valter Glavičić načelnici te svim službenicima i djelatnicima Policije čestitao je Dan policije te zahvalio na odgovornom i profesionalnom radu te svemu što čine.

dan policije đeni bučić pp labin