Obilježavanje Dana ružičaste vrpce u subotu u Labinu

Obilježavanje Dana ružičaste vrpce u subotu u Labinu

2.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Liga protiv raka Labin i Gradsko društvo Crvenog križa Labin organiziraju u subotu  04.10.2008.g.  manifestaciju «Dan ružičaste vrpce» čime se priključuju akcijama koje će se toga dana održati u gradovima diljem Hrvatske.
Ružičasta vrpca je simbol sudjelovanja, potpore i solidarnosti na prevenciji i otkrivanju raka dojke. Cilj manifestacije je isticanje velikog značenja prevencije i ranog otkrivanja u uspješnosti izlječenja bolesti dojke. Rak dojke je najčešći uzrok smrti od raka kod žena.
     
U Labinu će volonteri udruga provesti slijedeće aktivnosti:


  -    demonstrirati način otkrivanja benignih i zloćudnih tvorevina na   silikonskim modelima palpacijom
  -    poučavati tehnikama samopregleda dojki

  -    prodavati ružičastu vrpcu po simboličnoj cijeni
  -    dijeliti edukacijski materijal na slijedećim punktovima u Labinu: tržnica, Opskrbni centar, Shopping centar Kature, Zelenice te u Rapcu ispred Marketa.

Pozivamo građane da sudjelovanjem na manifestaciji iskažu svoju potporu ženama koje su prošle putevima bolesti, pristupanjem punktovima naprave važan korak u savladavanju straha od bolesti i prihvate spoznaju da je prevencija najbolji i najefikasniji put izlječenju.   

zdfravlje žena majka samopregled podrška Dan ružičaste vrpce Nadia Mauro Škopac karcinom bolest prevencija Gradsko društvo Crvenog križa Crveni Križ