Obavijest za građane područja Novih zgrada, Katura, Brgoda, Viškovića i Koromačna: zbog zamućenja obavezno prokuhavanje vode - postavljene cisterne

Obavijest za građane područja Novih zgrada, Katura, Brgoda, Viškovića i Koromačna: zbog zamućenja obavezno prokuhavanje vode - postavljene cisterne

19.11.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Obavještavaju se cijenjeni potrošači i nadležne ustanove da je zbog obilnih padalina na području Labinštine (97 l/m2 u zadnja 3 dana), došlo do zamućenja izvorišta Fonte Gaja-Kokoti  što je imalo za posljedicu i manje zamućenje u vodovodnoj mreži dana 18.11.2010. godine.

Zamućenje u vodovodnoj mreži posebno se odnosi na područje naselja na potezu Breg-Koromačno, te na područje naselja Kature.

Također je istovremeno zbog kvara i radova na mreži povećana mutnoća na području naselja Nove zgrade Labin, te u naseljima na potezu Brgod – Koromačno.

 

S obzirom na navedeno, eventualno zamućena voda ne može se direktno koristi za piće naročito na potezu Brgod–Koromačno, dok se za naselje Kature i Nove Zgrade preporuča prokuhavanje vode prije korištenja.

Krizni stožer Vodovoda Labin d.o.o. Labin kontinuirano prati stanje vodoopskrbe i poduzimaju se potrebne i propisane mjere.

 

Do normalizacije ove situacije potrošači s spomenutih područja mogu se opskrbljivati vodom iz spremnika počevši od dana 19.11.2010. u 16,00 sati i to na slijedećim lokacijama:

             

-           naselje Koromačno

-           naselje Brovinje

-           naselje Viškovići

-           naselje Kature kod Doma zdravlja

-           naselje Nove zgrade kod kafića Formula 1

    

 

S obzirom na vremenske prilike i aktivnosti radnika Vodovoda Labin na ispiranju VS Koromačno i VS Stanišovi, stanje na izvorištu Fonte Gaj-Kokoti i vodovodnoj mreži je u poboljšanju.

 

Foto: Cisterna u Novim zgradama, LC

 

vodovod zamućenje vode prokuhavanje