OBAVIJEST: Na Labinštini vodu za piće treba prokuhavati

OBAVIJEST: Na Labinštini vodu za piće treba prokuhavati

14.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Dijelovi Labina - Kature, Marcilnica, Streljana, Nove zgrade te naselja Kapelica, Breg Ivanovci i ostala mjesta prije Koromačna do daljnjega ne mogu koristiti vodu iz slavina izravno za piće, već je moraju prethodno prokuhavati, obavijestili su jučer iz gradskog Vodovoda, u kojem djeluje krizni stožer.


Direktor Dino Škopac pojašnjava da su zbog obilnih kiša zamućeni raški izvori Fonte Gaj i Kokoti, iz kojih se snabdijeva gotovo cijela Labinština. Osigurane su, stoga, cisterne pitke vode iz kojih će se građani moći opskrbiti na sljedećim lokacijama: Kature (kod Doma zdravlja i kafića Astoria), Streljana (kod dječjeg vrtića), Nove zgrade (kod kafića Formula), Kapelica, Breg Ivanovci, Brovinje, Viškovići.


- Maksimalno koristimo izvor Mutvicu te one manjeg kapaciteta Plomin i Kožljak. Dnevno pratimo mutnoću ugroženih raških vrela koja zasad varira. Naše prvotne analize pokazuju da je voda ondje bakteriološki ispravna. Uzorke za analizu uzeo je i županijski Zavod za javno zdravstvo, koji će rezultate objaviti za nekoliko dana, kazao nam je Škopac.
Napomenuo je da dio naselja na Labinštini trenutno koristi zalihe iz vodospreme.

I. R.

 

Foto: Povišen vodostaj kod Fonte Gaja zamutio je vodu za piće

 

Fonte Gaj izvor voda prokuhavanje Dino Škopac Vodovod d.d vodoopskrba