[OBAVIJEST] Labinski maturanti proslavit će završetak nastave 22. svibnja - privremeno zatvorene prometnice | Upozorenje policije ravnatelja Srednje škole

[OBAVIJEST] Labinski maturanti proslavit će završetak nastave 22. svibnja - privremeno zatvorene prometnice | Upozorenje policije ravnatelja Srednje škole

21.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Kao i svake godine labinski će maturanti završetak srednjoškolskog obrazovanja proslavili okupljanjem ispred škole sutra, 22. svibnja od 8.00 do 9.30 sati, a potom će mimohodom, prodefilirati središtem grada do starogradskog trga.

Krajnji im je cilj Prtlog gdje će dio njih i prenoćiti.  Pritom će prometnica od zavoja kod Dinocommerca do zavoja za Pjacal biti privremeno zatvorena za tu priliku.Budući da sutra diljem Hrvatske maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili Norijadu, Policijska uprava istarska poziva maturante da ga obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini.  

Proslava kraja školske godine u nekim će gradovima započeti već u jutarnjim satima, a tijekom dana očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima.

I ove godine Grad Pula i srednje škole organiziraju program za sve maturante, koji započinje u 10 sati na parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, okupljanje maturanata popratit će i policijski službenici, ali i druge mjerodavne službe, odnosno Crveni križ, profesori i predstavnici Savjeta mladih Grada Pule, koji će voditi brigu o svim potrebama manifestacije. 

Osim u Puli, maturanti će slaviti i u drugim gradovima u Istri te će policijski službenici i tamo osigurati da se završetak srednjoškolskog školovanja proslavi bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika protupravnih ponašanja.

Policijska uprava istarska čestita maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da ga proslave dostojanstveno te da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.


MUP
U srijedu 22. svibnja nastava se neće održati za maturante naše škole. Ulazi u školsku zgradu se neće otvarati za maturante i neće im se kao prethodnih godina dozvoliti ulaz u školu. Maturanti će se okupljati pred školom na prometnici u pratnji svojih razrednika već od 7.30 sati do 9.30, dok će nezavršni ulaziti na ulaz iz školskog dvorišta. Prometnica pred Školom će biti privremeno zatvorena od 8.00 do 9.30, za što smo zatražili suglasnost Grada Labina.

Od 9.30 maturanti u pratnji svojih razrednika organizirano kreću prema gornjem gradu kroz gradsko središte u koloni s desne strane kolnika, bez zadržavanja, jer se prometovanje vozilima neće prekidati, a bit će regulirano od strane prometne policija. Na trgu u gornjem gradu dozvoljeno je kraće zaustavljanje s mogućnošću susreta s gradonačelnikom Grada Labina, nakon čega maturanti odlaze prema Prtlogu.

Za sve ono što se događati u školi i oko nje učenici su dužni pridržavati se odredbi Pravilnika o kućnom redu i dogovora o planu organiziranja Dana maturanata i mimohoda kojeg su postigli razrednici i predstavnici učenika završnih razreda, a to je:

- da prihvaćaju sve dogovoreno i preuzimaju odgovornost,

-  da im je onemogućen ulazak u prostorije škole,

- da neće koristiti sredstva kojima ugrožavaju zdravlje i integritet sebe i drugih učenika ili osoba (alkohol, pjenu, brašno, sprejeve, zapaljiva sredstva i sl.),

- da je zabranjeno donositi piće u staklenoj ambalaži već se isključivo može koristiti plastična,

- da će se mimohod nastaviti na unaprijed dogovorenim javnim mjestima i u predviđeno vrijeme (mimohod kroz središte grada bez zaustavljanja od 9.30  do 10.00 sati kad se stiže na trg u gornjem gradu, nakon čega:

- odlaze u Prtlog na logorovanje,

o čemu je Škola obavijestila nadležne službe (Grad Labin, policiju, hitnu medicinsku pomoć, komunalno poduzeće) kako bi dodatno vodili računa o sigurnosti sudionika tijekom  mimohoda.

Napominjemo da je strogo zabranjeno unerediti okoliš škole, prometnicu i mjesto logorovanja. Prije odlaska učenici su dužni pokupiti otpatke i spremiti ih u za to predviđeno mjesto ili kontejner.


NEKA OVOGODIŠNJI DAN MATURANATA PROTEKNE U NAJBOLJEM REDU ZA VAS,

OSTALE UČENIKE, PROFESORE, DJELATNIKE ŠKOLE I NAŠE SUGRAĐANE!

 

         

Poručuju vam i unaprijed zahvaljuju:

 

Nastavničko vijeće i djelatnici škole s ravnateljem

 

Čedomir Ružić, prof., v.r.


maturanti norijada zatvorena cesta