OBAVIJEST IZ VODOVODA LABIN | Voda u Labinu nije za piće | Zbog obilnih kiša zamutilo se izvorište Fonte Gaja - Kokoti - OBAVEZNO PROKUHAVANJE!

OBAVIJEST IZ VODOVODA LABIN | Voda u Labinu  nije za piće | Zbog obilnih kiša zamutilo se izvorište Fonte Gaja - Kokoti - OBAVEZNO PROKUHAVANJE!

30.7.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Vodovod Labin obavještava javnost, cijenjene potrošače, nadležna tijela i ustanove da je zbog obilnih padalina u količini od 216,1 l/m2 u razdoblju od 27.07.-29.07.20L9. došlo do zamućenja izvorišta F.Gaja-Kokoti što je imalo za posljedicu zamućenje vode u vodovodnoj mreži.

Dana 30.07 .2019. parametar mutnoće:

  • na području grada Labina: Podlabin-Nove zgrade, Kature, Kapelica, Breg, Salakovci, Industrijska zona Vineć, Vinež, Marciljani, Rabac
  • područje općine Sv.Nedelje:lndustrijska zona Dubrova, Veli Golji, Barbići, Mali Golji, Marići, Markoci, Martinski, Ružići
  • područje Općine Raša :Zartini, Kunj, Barbići

iznosi od 6,5 NTU - 7 NTU i prelazi maksimalno dozvoljenu vrijednost od 4 NTU sukladno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (NN56/13, 64/15, 104/17, 115/18) i pripadajućem Pravilniku. Ostali mikrobiološki i kemijski parametri zdravstvene ispravnosti su u skladu s Pravilnikom. S obzirom na navedeno preporuka potrošačima je prokuhavanje vode prije konzumacije, a može se koristiti za sanitarne potrebe.

Trend mutnoće na izvorištima je u padu, a Vodovod Labin provodi mjere ispiranja na terenu u svrhu normalizacije vodoopskrbe.

Krizni stožer Vodovoda Labin od 28.07.2019. kontinuirano prati stanje vodoopskrbe i poduzima potrebne i propisane mjere, a o svim promjenama stanja javnost, potrošači te nadležna tijela i ustanove biti će pravovremeno izvješteni. Nakon izvršenja ispitivanja nadležnog tijela ZZJZIŽ po primitku, objaviti ćemo stručno mišljenje o navedenom prekoračenju indikatorskog parametra mutnoće. Provode se mjerenja i za ostatak vodoopskrbnog područja te će se nova obavijest objaviti nakon dobivenih rezultata.


Foto: Pixeles

zamućenje vode voda vodoopskrba vodovod labin obavijest prokuhavanje