Novo ruho labinskog sajma: Stanari ne moraju preko štandova

Novo ruho labinskog sajma: Stanari ne moraju preko štandova

21.7.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Sajam koji u Labinu gostuje svake treće srijede u mjesecu, zaživio je u novom ruhu na staroj adresi – kod tržnice. Odatle su ga stanari okolnih zgrada, žaleći se na zagušen promet i uneređene okućnice, željeli «maknuti», no tome su se protivili izlagači.

Štandova više nema u sporednim ulicama, u tzv. Harlemu, kod osnovne škole i prvoj usporednoj ulici, dok su na Trgu labinskih rudara, rasterećenijem i daleko prohodnijem, okupljeni ponuđači autohtonih proizvoda, drvene galanterije i cvjećari. Bolje je iskorištena ulica kod nekadašnje stanice za tehnički pregled.

- Sada je super, napokon smo zadovoljni. Možemo do kuća autima, a ranije smo ih morali ostavljati u drugim ulicama te se sa špežom do stepeništa doslovce probijati između štandova. Nismo protiv sajma, ali smetala nas je ta zakrčenost radi koje ni Hitna pomoć ne bi mogla intervenirati, rekao nam je Lučano Kos, stanar Ulice Antona Selana.

Požalio nam se da su dosad izlagači dolazili s kombijima ispred zgrada te su ga znali buditi u šest sati, tražeći da makne auto kako bi oni mogli parkirati.

Alen Golja, direktor komunalnog poduzeća 1. maj, koji provodi sajam, napominje da im je najvažnije bilo osloboditi pristup školi, ponajprije zbog sigurnosti djece. To im je olakšao i nedavna sanacija susjedne Ulice Karla Kranjca, odnosno proširenje izlaza kod gradskog stadiona. (I. RADIĆ)

 

labinski sajam sajam gospodarstvo harlem prvi maj komunalno štand