Novo predsjedništvo pićanskog IDS-a tek na proljeće

Novo predsjedništvo pićanskog IDS-a tek na proljeće

29.1.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Previranjima u pićanskom IDS-u, duboko u sjeni Rockwoola, ni nakon sinoćnjeg sastanka predsjedništva Zajednice podružnica IDS-a Labinštine ne nazire se ishod a ni brzi kraj. 

- Povjerenstvo stranke, koje je izabrano nakon što je predsjednik IDS-a raspustio pićansko čelništvo, dobilo je zadatak organizirati Skupštinu u roku od 90 dana od raspuštanja, odnosno od 17. siječnja. Tako će pićanski IDS-ovci najkasnije do sredine travnja dobiti prigodu da iznova izaberu predsjednika i predsjedništvo stranke, rekao nam je predsjednik zajednice podružnica Dino Škopac.

Škopac nam nije razjasnio misterij nestanka dokumenata koji su iz pićanske podružnice upućeni u zajednicu podružnica a nisu nikada proslijeđeni do predsjedništva IDS-a. Kako je u dokumentima bila i odluka o izbacivanju neposlušnih Ivana Frankovića i Dorijana Brenka iz stranke, zanimljivo je što je odlučeno da "se dostavi dopunjena dokumentacija iz podružnice Pićan".

Škopac je naglasio kako je najvažnije "da se sačuva veliki ugled koji IDS uživa u Pićnu te da se stranka i dodatno osnaži. "Važno je da se izaberu ljudi koji će brinuti o razvoju općine, očuvanju okoliša i zdravlju ljudi", ustvrdio je.            

Predsjedništvo ZP-a broji 14 članova na čelu kojeg je Labinjan Dino Škopac. Uz njega u predsjedništvu su još njegov zamjenik Feručo Brnjac, te po dva predstavnika iz svake općine, te četiri predstavnika grada Labina predvođena novim direktorom komunalnog poduzeća Alenom Goljom.

Koliko ima istine u pričama kako je u pozadini previranja IDS-ov 'prvoborac' Branko Ružić, koji je izgubio mjesto načelnika nakon udara Frankovića, Brenka i dijela opozicije te da je ova priča u funkciji njegovog povratka u igru? On navodno na svojoj strani ima labinskog gradonačelnika Tulia Demetliku, podršku Marina Brkarića i dijela članova s Labinštine. Najveća prepreka u velikom 'come backu' mu je navodno neprikosnoveni šef IDS-a Ivan Jakovčić, a kako će pripremu izborne skupštine u Pićnu voditi Povjerenstvo na čijem je čelu Emil Soldatić bit će zanimljivo gledati tko će odnijeti pobjedu u stranačkim igrama bez granica.

Ne znamo da li se tajming održavanja pićanskih unutarstranačkih izbora samo slučajno događa 'nekako s proljeća' za kada je najavljen i nastavak probnog rada tvornice kamene vune Rockwool.

ids ddi.pićan rockwool labin.labinština dino škopac