Novi Mercator otvoren u Labinu, posjetitelje očekuje prigodni program i koncert Gustafa (Audio)

Novi Mercator otvoren u Labinu, posjetitelje očekuje prigodni program i koncert Gustafa (Audio)

25.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Novootvoreni Mercator centar u Labinu, nalazi se na budućoj prometnici za Rabac, na adresi Istarska 50 i zauzima površinu od 6.960 m2 prodajnog prostora. Mercator je sagrađen na dvije etaže, a osim supermarketa posjetiteljima su na raspolaganju i sportska trgovina Intersport, trgovine odjećom i obućom, optika, zlatarna, ugostiteljski objekti te dječje igralište i garaža.

U novom Mercatorovom trgovačkom centru zaposleno je 40 Labinjana, a ukupna vrijednost investicije iznosi 40 milijuna kuna.

„Prije tri tjedna otvorili smo novu trgovinu u Križevcima, a prije toga u Umagu, Puli i Poreču. Danas otvaramo trgovinu u Labinu i svjedoci smo kako posljednjih godina gradovi poput Labina doživljavaju intenzivne promjene što rezultira ubrzanim razvojem. Stoga smo i mi u našem planu to područje ocijenili važnim za širenje naše prodajne mreže i naš doprinos razvoju lokalne zajednice." istaknuo je direktor Mercatora-H, Alan Kričković.

Prilikom otvorenja trgovačkog centra, Mercator-H je Gradu Labinu donirao 25.000 kuna za organizaciju božićnih događanja. Za sve posjetitelje tijekom cijeloga dana organiziran je prigodni program, začinjen popustima, a večer je rezervirana za koncert grupe Gustafi koji počinje u 19 sati.

Mercator je svoje poslovanje u Hrvatskoj započeo 2000. godine kada je otvoren prvi Mercator centar u Puli. Trenutno ima 179 prodajnih jedinica, od čega velike trgovačke centre u Čakovcu, Karlovcu, Osijeku, Puli, Rijeci, Samoboru, Splitu, Zadru i Zagrebu, zatim srednje velike trgovačke centre u Čakovcu, Đakovu, Karlovcu, Metkoviću i Župi Dubrovačkoj te veći broj manjih prodavaonica market programom, kao i onih specijaliziranih programa tehnike, tekstila i Intersporta .


U ovom trenutku Mercator zauzima drugo mjesto na listi maloprodajnih lanaca sa 7 posto tržišnog udjela i preko 3300 zaposlenih, navodi Mercator u svom priopćenju.

Iva Jurković, voditeljica službe za odnose s javnošću pozvala je sve Labinjane na večerašnji zabavni program (Prilog Iva Jurković) za Radio Labin

 

 Trgovački centar površine 6.900 četvornih metara prodajnog prostora zajednički su otvorili labinski gradonačelnik Tulio Demetlika i Alanm Kričković, direktor Mercator Hrvatska.

 

Foto: Barkun 

otvorenje Mercator Labin gospodarstvo Marcilnica trgovački lanac potrošačko društvo Intersport zaposlenje Alan Kričković Iva Jurković