Novi ciklus kreativnih radionica u Gradskoj galeriji Labin

Novi ciklus kreativnih radionica u Gradskoj galeriji Labin

18.1.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Nakon uspješno provedenog ciklusa kreativnih radionica art&wine tijekom 2023. godine organizatori Turistička zajednica Grada Labina i Pučko otvoreno učilište Labin nastavljaju s programom u nadopunjenom izdanju.

 

Radionica redizajna kravate

 

Kravata je vrlo popularan modni dodatak i simbol uglađenosti i elegancije, a naša je zemlja poznata ostatku svijeta baš po tom modnom dodatku koji je i dobio ime po Hrvatskoj. U nadi da osvijestimo kod ljudi vrijednost odjeće koju imaju, a koja stoji zaboravljena u ormaru, došle smo na ideju redizajna klasične kravate. - izjavile su kreatorice radionice iz  zagrebačkog brenda La Bestia.

 

Možda tako imaš staru kravatu od koje možeš izraditi predivnu mašnu ili žensku kravatu koju ćeš ponosno nositi i koja će osvježiti svaki tvoj outfit. Ako ju nemaš, ne brini, imamo ih mi, raznih dezena i boja, a naravno i ukrasa i broševa kojima ćeš ih ukrasiti. Osim redizajna kravate, naučit ćeš i osnove ručnog šivanja, ako već prije nisi. Za radionicu nije potrebno nikakvo predznanje, a za kreativnost se ne brini, probudit ćemo je mi u tebi. Otići ćeš kući ponosna i sretna nakon ugodnog druženja uz pjenušac i prigodnu zakusku.

 

La Bestia je modni brand osnovan 2017.g. smješten u samom centru Zagreba i čine ga dvije Ivane. Sve u potpunosti izrađuju same: odjeću, modne dodatke i ukrase za dom tako da su skroz predane “slow fashion” principu. Izrađuju male serije ili unikate od kvalitetnih materijala ne prateći trendove, već njegujući  prepoznatljivi stil koji su kupci prigrlili kao svoj. Njihove kreacije se mogu nositi godinama. Njihova je moda održiva, svevremenska i nimalo trendovska pa nemaju potrebu sezonski predstavljati nove kolekcije nego stvaraju intuitivno, u trenucima inspiracije. Svoje kreacije upotpunjuju originalnim unisex t-shirtima i hudicama kao urbanim svakodnevnim modnim komadima koje ukrašavaju originalnim tiskom kojeg također same rade. Također od ostataka tkanina izrađuju torbice, šoping torbe, šalove, marame, rukavice, glamurozne ovratnike kao i unikatne ukrase za dom koji su 100% reciklirani i ekološki prihvatljivi kao što su i božićna drvca i ukrasna srca.

 

"Posebno smo vezane uz Labin budući da jedna naša pridružena “beštija” Daniela živi u Ripendi. Često dolazimo kod nje na radionice pa čak imamo i mali kutak sa izloženim kreacijama u njenom showroomu OPG-a Mirakul." - ponosno ističu Ivana Miletić Kunkušak i Ivana Plavčić iz La Bestie.

 

 

Radionica će se održati 26. siječnja 2023. na Noć muzeja u Gradskoj galeriji Labin (Ul. 1. Maja 6) s početkom u 18.00 sati. 

 

 

Prijave je moguće izvršiti putem linka https://forms.gle/cdCWJ8C337xStBtcA zaključno s 25. siječnja 2024.

 

 

Radionica je predviđena za 25 sudionika, a kotizacija obuhvaća trošak sudjelovanja na radionici, materijal, zakusku pripremljenu od strane restorana Velo Kafe i zlatom nagrađen pjenušac Vinarije Juričić, na prestižnom međunarodnom ocjenjivanju vina ‘Concours Mondial de Bruxelles’. Kroz predstavljanje pjenušca voditi će vas sommelier Denis Peteani iz istoimenog hotela Peteani. Hotelu Peteani nedavno je na Danima hrvatskog turizma, po izboru Slobodne Dalmacije uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela dodijeljena nagrada „Adrian“ za najbolji mali obiteljski hotel. 

 

 

Kroz cijelu večer, svojom posebnom energijom i kreativnošću vodit će vas poznata i osebujna poetesa Roberta Razzi. 

 

 

Nakon radionice svaki polaznik sa sobom nosi jedinstvenu kreaciju koju može nositi, ali i prigodno pokloniti dragoj osobi.

 

Po primitku prijave Pučko otvoreno učilište Labin će sudioniku poslati putem maila račun za plaćanje kotizacije koja iznosi 30 EUR. Potvrdu o uplati kotizacije potrebno je zaključno s 25. siječnja 2024. poslati na mail uciliste@uciliste-labin.hrPotvrda tj. dokaz o uplati potvrđuje sudjelovanje na radionici, bez potvrde o uplati nije moguće sudjelovati na radionici. Plaćanje je moguće isključivo putem transakcijskog računa. 

 

Vidimo se u Gradskoj galeriji Labin!

gradska galerija grad labin labin kreativne radionice tz labin pou labin Ivana Miletić Kunkušak Ivana Plavčić