Nove investicije CAREL Adriatica u Labinu

Nove investicije CAREL Adriatica u Labinu

10.3.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pietro Rossato, direktor operacija Carel Grupe i predsjednik Uprave Carel Adriatica predstavio je danas u društvu direktora operacija za Hrvatsku Raffaele Rossia i gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića investiciju u novu tvornicu Carel Adriatica u Labinu. Ta investicija je dio industrijske strategije Carel Grupe i nadovezuje se na brzi rast Grupe u Europi.


Odlučili smo usmjeriti daljnji razvoj ovdje u Hrvatskoj gdje smo prvi put došli prije nekoliko godina. Odluka da se još jedna tvornica izgradi upravo u Labinu donesena je zbog toga što smo ovdje uspostavili čvrste temelje za naše poslovanje te će ih biti jednostavno primijeniti i na povećane kapacitetete. Nova tvornica će se prostirati na 5.200 četvornih metara i biti će najvećim dijelom namijenjena proizvodnji električnih panela i ovlaživača za koje imamo snažan plan rasta u Europi. Već prošle godine smo započeli premještati proizvodnju panela za naše europske kupce iz Italije u Hrvatsku i ta se važna odluka pokazala vrlo uspješnom.


U tijeku su prve aktivnosti vezane za izgradnju nove tvornice, te očekujemo da ćemo ih uz podršku lokalne zajednice realizirati do početka sljedeće godine. Kada tvornica bude u funkciji, planiramo zaposliti do 100 novih zaposlenika, uz već više od 200 zaposlenih u postojećoj tvornici.


Nova tvornica u Labinu trenutno je najveća CAREL-ova investicija za povećanje kapaciteta u Europi, tako da nam je vrlo važno da bude uspješna. Pogodnost za naše kupce biti će ta da će ovdje moći naručivati veliku kolekciju naših proizvoda. Planiramo da nova tvornica ima i showroom kako bi ojačali vezu s tržištem. Na ovaj način, kupac će moći posjetiti tvornicu, razgledati proizvodnju i čitavi raspon proizvoda koji se u njoj proizvode. Planiramo da će se tvornice u Labinu, kad budu potpuno funkcionalne, po kapacitetu izjednačiti s tvornicom u našem sjedištu, što znači da je i sa strateške strane ova investicija iznimno važna. Nova tvornica pružit će nam priliku da i dalje doprinosimo lokalnoj zajednici, prvenstveno zbog radnih mjesta koja će se otvoriti i omogućiti našim postojećim zaposlenicima da se razvijaju i napreduju, ali i onima koji se trenutno školuju i koji bi mogli kod nas stvarati svoju budućnost.


“Investicija tvrtke Carel je najbolja moguća potvrda povjerenja između lokalne zajednice i investitora  kao i kvalitete labinske poslovne zone. Izrazito sam zadovoljan na suradnji koja traje i koja se nastavlja. Grad Labin će kao i za sve ranije investicije u Poslovnoj zoni i ovoga puta iz sredstava plaćenog komunalnog doprinosa investitora, izgraditi  potrebnu infrastukturu, a to je pristupna cesta, odvodnja oborinske vode, javna rasvjeta i pločnik” izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić na predstavljanju investicije.


Zahvalio je tvrtki Carel na  društveno odgovornom poslovanju  koje iskazuju prije svega u području u kojem su naši građani najsenzibilniji, a to su djeca i zdravlje.


carel investicija gospodarstvo carel adriatic