Nova obavijest o zamućenju izvorišta Fonte Gaja-Kokoti i Mutvica, proširenje obveze prikuhavanja vode

Nova obavijest o zamućenju izvorišta Fonte Gaja-Kokoti i Mutvica, proširenje obveze prikuhavanja vode

5.2.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Obavještavamo javnost, nadležne institucije i potrošače vode, da je zbog obilnih kiša na području Labinštine (172 l/m2 u zadnjih 72 sata), došlo do zamućenja izvorišta Fonte Gaja-Kokoti i Mutvica, a zbog čega postoji mogućnost da dio potrošača koji se vodom snabdijevaju iz spomenutog izvorišta, dobije vodu povećane mutnoće.

Posebno se to odnosi na područje Katura, Marcilnica, Streljana, Nove Zgrade-Labin, dio potrošača na Kapelici, Breg Ivanovci, Raša, Kokoti, Salakovci, Brgod, Trget, Viškovići, Brovinje, Stanišovi i Diminići.

S obzirom na navedeno, eventualno zamućena voda  se ne može direktno koristiti za piće, već se mora prethodno prokuhati – počevši od 04.02.2009. godine.

Do normalizacije ove situacije, potrošači spomenutih područja opskrbljivati će se vodom iz cisterni i spremnika koji će počevši od danas 04.02.2009. godine obilaziti slijedeće pozicije: Kature kod Doma zdravlja, Kature kod kafića Astoria, Streljana kod Dječjeg vrtića, Nove zgrade kod kafića Formula 1, Salakovci, naselje Breg Ivanovci, naselje Brovinje, naselje  Viškovići, naselje Kapelica, naselje Raša-gornja i donja-spremnik, naselje Kokoti, naselje Trget, naselje Brgod.

Od 05.02.2009 obavezno prokuhavanje vode za piće proširuje se i na naselja na potezu od Velikih Golji do Letajca, od Malih Golji do Kunja, od Markoci do Cera i Sv.Martina, od Šumbera preko Mosta Pićan, Kukurini, Balabani, Donji Kranji, Floričići, do Škrbanskog Brega, Boljevići, Lazarići, Čambarelići.

Cisterne i spremnici nalaziti će se na lokacijama: naselje Veli Golji, naselje Zartinj-trgovina, naselje Kunj, naselje Martinski-trgovina, naselje Šumber-centar, naselje Kukurini-kod špine, naselje Floričići, naselje Lazarići-trgovina.

Fonte Gaj izvor voda prokuhavanje Dino Škopac Vodovod d.d vodoopskrba