Nogometaši Rudara sinoć odradili prvi trening u 2009. godini

Nogometaši Rudara sinoć odradili prvi trening u 2009. godini

16.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

LABIN - Jučer su prozivkom i prvim treningom pripreme za nastavak prvenstva započeli i nogometaši labinskog »Rudara«. Treneru Ninu Kosu na prvoj se prozivci odazvalo 20 igrača, a petorica koja su nedostajala bila su opravdano odsutna. 

Riječ je o Mauriciju Bateliću koji je bio spriječen poslovnim obavezama, vrataru Robertu Funčiću koji je bolestan te trojici mladih igrača - Toniju Vozili, Loranu Vozili i Deanu Klapčiću - koji će se treningu priključiti danas. Uz tu trojicu, momčadi se pridružio i četvrti junior Nikola Švraka, dok je gotovo kompletan igrački kadar iz prvog dijela prvenstva ostao na okupu. Po svemu sudeći Labinjani će ostati bez Sanjina Burula, koji je sve dogovorio s »Potpićnom«, te Aleksa Ayale, kojemu je istekla viza i koji se vratio u SAD.

Igračima se obratio u ime Uprave kluba dopredsjednik Jakov Modrušan. Iz njegovih riječi vidljivo je da Uprava nije postavila nikakav rezultatski imperativ, ali je istaknula želju da igrači odigraju što bolje te da bez većih problema osiguraju ostanak u Trećoj ligi. Sportski direktor Ljubomir Vilić prisutne je upoznao s planom odigravanja utakmica u ovom pripremnom razdoblju pa će se tako prvi susret igrati u utorak, 27. siječnja, protiv »Medulina 1921«, a dogovorena su i dva susreta s »Umagom« te po jedan s »Jedinstvom omladincem«, »Orijentom«, »Cresom« i »Pomorcem«. Uz to, aktiviran je i ugovor s tvrtkom Jako, koja je već isporučila dio sportske opreme za seniorsku momčad.

- Kompletne pripreme odradit ćemo na našem stadionu, a jedanput ili dvaput tjedno koristit ćemo i dvoranu OŠ Matije Vlačića. Intenzitet priprema bit će gotovo jednak onom iz ljetnog perioda jer se pokazalo da smo dobro tempirali formu i dozirali rad, što je vidljivo po malom broju povreda. Možemo biti samo bolji nego što smo bili, što ćemo i dokazati u drugom dijelu prvenstva, kazao je trener Nino Kos.

R. FONOVIĆ

Foto: PRVI RADNI DAN – nogometaši ''Rudara'' u klupskoj svlačionici

 

NK Rudar Nino Kos Ratko Benazić Jakov Modrušan trening nogomet Želimir Bagavac Aleks Ayala