Noć Grada Labina: Doris Dragović raspjevala prepun starogradski trg

Noć Grada Labina: Doris Dragović raspjevala prepun starogradski trg

13.8.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

U subotu navečer svi putevi vodili su na labinski starogradski trg, na tradicionalnu feštu Noć grada Labina koja se održava u povodu Dana grada, ali i na koncert naše glazbene dive Doris Dragović iz koje je četiri desetljeća uspješne glazbene karijere i mnogo hitova.

Nekoliko tisuća posjetitelja iz cijele Labinštine ali i šire iz ostalih dijelova Istre pa i s one strane Učke, iseljenici koji trenutačno borave u zavičaju pa i turista napunilo je starogradski trg i ulice starogradske jezgre. Za zagrijavanje se pobrinuo Replay band a na prostoru Trga San Marco trio Alena Lazarića.

Ova je fešta bila vrhunac dvotjednog obilježavanja Dana grada Labina da bi se nakon više od desetljeća, na pozornicu ispred gradske uprave u 23 sata popela Doris Dragović, jedan od prvih dama hrvatske estrade. Legendarna Doris nizala je svoje hitove Željo moja, Jedini, Krivi ljudi, Marija Magdalena, Malo mi za sriću triba, Neću propast ja i druge te raspjevala mnogobrojnu publiku koja je mjesecima s nestrpljenjem čekala njezin koncert u Labinu.

Nešto žešći zvuci odjekivali su kod Špine gdje je svirao iskusni riječki cover rock band Whiteheads, te mladi Donkey Hot iz Zagreba s Vilijem, sinom Davora Gopca. Fešta je potrajala do ranih jutarnjih sati uz tradicionalnu gastro ponudu na štandovima na trgu, okolnim restoranima i pizzerijama.

 Autor: Branko Biočić

Više fotografija

noć grada labina fešta grad labin doris dragović