NOĆ GRADA LABINA: Bogat glazbeni program, glavne zvijezde Psihomodo pop razgalile najmlađe

NOĆ GRADA LABINA: Bogat glazbeni program, glavne zvijezde Psihomodo pop razgalile najmlađe

14.8.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Tradicionalna pučka fešta u povodu Dana grada Labina, nazvana i Noć grada Labina, druga od dvije velike ljetne gradske fešte, u subotu je napunila starogradski trg i okolne ulice.

Na feštu je stigao veliki broj ljudi s područja cijele Labinštine ali i šire a primijećen je veliki broj iseljenika i turista. Na pozornici postavljenoj ispod zgrade gradske uprave nastupili su legendarni zagrebački rockeri Psihomodo Pop i odlični pop-rock cover bend Febra, dok je na alternativnoj pozornici kod Špine od 22 sata svirao riječki bend Dijagnoze s presjekom regionalnih rock hitova. Tamo su nastupili i sve popularniji domaći blues-rockeri Restless Sea.


Gobac i članovi benda posebno su razgalili mlade koji su se okupili ispod bine i zajedno sa njim pjevali njihove najveće hitove.

Od 17.30 sati s Trga je krenula tradicionalna Atletska utrka Grada Labina, a po završetku utrke i dodjeli medalja, zasvirao je labinski Gradski orkestar. Za razliku od Petrove, na ovoj je fešti promet Titovim trgom bio obustavljen od 17 do 4 sata, a za vrijeme trajanja utrke zatvorena je bila glavna prometnica kroz naselje Presika. Fešta u starom gradu uz glazbu i gastro ponudu potrajala je do dugo u noć.


Branko Biočić, tekst i fotonoć grada labina dan grada labina pučka fešta psihomodo pop