Nk Rudar uvjerljiv na otvaranju ligaškog natjecanja

Nk Rudar uvjerljiv na otvaranju ligaškog natjecanja

29.8.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U Labinu ispred 200-tinjak gledatelja svoj su derbi odigrali nogometaši Rudara i Buja. Labinski su igrači trenutno na višoj razini i danas su ponovno igrali na krilima maestralnog Ivana Macana koji je upisao dva pogotka i asist, a uz to i svojim suigračima namjestio nekoliko izglednih prilika.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji labinskog Rudara koji posjed lopte nije uspio previše kapitalizirati. Naime, osim pomalo slučajnog pogotka Ivana Macana u 41. minuti, Labinjani i nisu imali sjajne prigode dok su Buježi više pazili na disciplinu u obrani. 

Rudar je u prvim trenucima drugog dijela poveo 2:0. Macan, najbolji igrač utakmice, prošao je po lijevoj strani i ubacio u sredinu gdje nogu “postavlja” Gabriel Golja za novo slavlje Labinjana.

Mogao je Macan zaključiti današnju priču u 63. minuti kada je kao “metak” prošao pored bujske obrane, ali nakon sprinta od 30 metara loptu šalje malo preko gola. Ako je i bilo dvojbe tko je igrač utakmice, a nije – u 75. je sve to otklonio Macan. Najprije je izborio pa realizirao jedanaesterac za 3:0. 

Buježi su do kraja imali lijepu prigodu preko Elvisa Bartolića, ali iz toga se “rodio” samo korner, a Macan je još jednom pao u šesnaestercu, ali je ovog puta sudac Starčević samo pokazao da se igra nastavi. Gosti su mogli smanjiti preko Šoškića, a Petrović je promašio idealnu prigodu na asistenciju Macana u smiraju susreta.

nk rudar nk buje nogomet pobjeda