NK Rudar: ‘Prazne puške’ Kovara, Vinodol se uspio obraniti u Labinu

NK Rudar: ‘Prazne puške’ Kovara, Vinodol se uspio obraniti u Labinu

26.3.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Gotovo prazne će ostati “bilješke” nakon današnjeg susreta odigranog na Zelenicama gdje je Rudar Trans Euro ugostio fenjeraša iz Novog Vinodolskog koji je u Labin stigao ostati neporažen i u tome uspio. Kovarima je nedostajalo agresije i energije, a gosti su bili disciplinirani.

Trideset i sedma minuta prvoga dijela donijela je koliko toliko napetosti. Van Wey je uputio napamet jedan centaršut s lijeve strane, a kad već nisu neraspoloženi domaćini uspjeli ništa, onda je Nemetz pogodio vratnicu svoga gola.

U nastavku je Macan imao jednu lijepu prigodu koju mu je ponovno onemogućio Nemetz, a gosti su prešli centar i “zaprijetili” također samo jednom kada je Nemetz loše reagirao glavom na povratnu loptu Buljana.

Posljednjih 20 minuta donijelo je šut Željka Tomića s 17 metara po sredini gola kojeg je obranio Tony Macan, a to je ujedno bio i jedini udarac u okvir gostiju, ali i “zicer” drugog Macana.

Igrala se 71. minuta kada Paolo Juričić idealno prebacuje posljednju liniji gostujuće obrane, a Ivan Macan se ispred Godinića odlučuje na dribling pa ga uspijeva zaustaviti obrana Vinodola. Loptu je ‘pola stadiona’ u golu vidjelo i na samom kraju utakmice.

Van Wey je “dignuo” korner, a nakon “flipera” u šesnaestercu, lopta stiže do Valentina Stepčića čiji udarac ljevicom odlazi pored vratnice, a radilo se o centimetrima. Nakon toga, danas vrlo dobri sudac Dizdarević označio je kraj utakmice.


LABIN – Stadion Zelenice – 3. HNL ZAPAD – 17. kolo – SUDAC: Amel Dizdarević (Radmani), POMOĆNICI: Marko Cvijović (Rijeka) i David Ružić (Kaštelir)

RUDAR TRANS EURO – VINODOL 0:0

Žuti kartoni: Načinović (Rudar Trans Euro), Hrmić, Brdar, Grbac, Lenac, Nemetz, Peričić (Vinodol)

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Načinović, Golja, Giljanović, Macan I., Juričić  (74. Blow), Rudan, Van Wey, Boucaux, Kurtić, Stepčić

Trener: Roberto Paliska

VINODOL: Godinić, Mendrila (46. Tonković), Hrmić, Lenac (71. Petrinović), Tomić M. (65. Šanić), Brdar (71. Petrinović), Buljat, Zrilić (65. Peričić), Grbac, Nemetz, Tomić Ž.


Trener: Nehajev Svast

nk rudar nk vinodol nogomet labin