Nižu se uspjesi učenika OGŠ Matka Brajše Rašana

Nižu se uspjesi učenika OGŠ Matka Brajše Rašana

8.5.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U zadnjih desetak dana učenici OGŠ Matka Brajše Rašana pri POU Labin sudjelovali su na nekoliko hrvatskih i međunarodnih natjecanja. U vrlo jakoj konkurenciji, na 38. međunarodnom susretu harmonikaša koje se od 24.-27. travnja 2013. održavalo u Puli, Luka Blažina, u klasi prof. Đenane Levak, te Matea Hrelja i Adriana Miletić u klasi prof. Karmen Brajuha, osvojili su visoke druge nagrade.

 

Na istom natjecanju, pod vodstvom učitelja Tomislava Novaka orkestar Škole osvojio je 2. nagradu izvevši djela Beethovena, Piazzolle i Shehua.

 

U isto vrijeme, u Splitu se održavalo 18. natjecanje mladih glazbenika Jadrana "Daleki akordi". Natjecanje je uključivalo kategorije gudača te drvenih i limenih puhača.  U četvrtoj kategoriji drvenih puhača sudjelovao je već mnogo nagrađivani učenik naše Glazbene škole Toni Kranjac uz klavirsku pratnju prof. Hrvoja Puškarića, i osvojio visoku 1. nagradu s ukupno osvojenih 57,75 od mogućih 60 bodova. Mentor mu je prof. Tonči Trinajstić.

 

Na 4. gitarističkom natjecanju Porečki Tirando, naša vrsna mlada glazbenica Stela Dermit, u klasi prof. Olge Knapić, osvojila je 2. nagradu u I. kategoriji.

 

Istovremeno u Daruvaru na 4. hrvatskom natjecanju za harmoniku, 3. svibnja osvojene su još dvije nagrade marljivih i talentiranih učenica. Pod mentorstvom prof. Karmen Brajuha, Matea Hrelja, učenica 1. razreda naše Škole osvojila je 1. nagradu i pehar, a Adriana Miletić, visoku 2. nagradu.

 

OGŠ Matka Brajše Rašana pri POU Labin, PR

 

 

 

ogš ogš matka brajše rašana pou glazba nagrade toni kranjac luka blažina stela dermit