''Nirvana'' uplovila u Rabac - Brod koji turistima prodaje knjige

''Nirvana'' uplovila u Rabac - Brod koji turistima prodaje knjige

19.7.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Brod knjižara "Nirvana", motorni jedrenjak koji obilazi obalu predstavljajući izdanja trinaest hrvatskih nakladnika na hrvatskom i nizu stranih jezika, u nedjelju je bio privezan uz rabačku rivu. Nosi sedam tona knjiga, odnosno tri tisuće naslova, a među posadom se nalaze pisci najnovijih izdanja, s kojima se posjetitelji mogu družiti i raspravljati o njihovim djelima.

- Mi smo brod knjižara, a tako se zove naše poduzeće i projekt koji traje već treću godinu. Kultura je dio turističke ponude, ali je turisti za svog boravka nemaju dovoljno vremena upoznati pa im je na ovaj način nastojimo približiti. Odaziv je izvrstan. Primjerice, jučer su nas posjetili ruski turisti koji su bili oduševljeni što na Jadranu mogu kupiti knjigu na svom jeziku. Domaćim turistima je ovo prilika da upoznaju domaće pisce i njihova djela za koja možda još nisu čuli. U tom smislu mi dajemo doprinos očuvanju kulture pisane riječi, kaže organizator Igor Gerenčer.

Jedrenjak je na dvotjednu turneju isplovio u petak i gostovao u Krku, a završit će je posljednjeg dana mjeseca u Supetru na Braču. Turističke zajednice mjesta koje posjećuje suorganizatori su i sudionici priredbe pa se tako TZ grada Labina jučer predstavio nastupom RKUD-a Rudar iz Raše te pjesnikinjama Robertom Razzi, Malvinom Mileta, Morin Kudić i Suzanom Mušković. Uz to su članovi dječje likovne radionice "Labina zdravog grada" oslikavali platno koje će biti dio velike slike što će nastati spajanjem svih platna, oslikanih u lukama u kojima je brod pristao. (R. SELAN )

damir hoyka mario gigović brod knjižara rabac morin kudić roberta razzi robert valdec enes kišević malvina mileta davor rostuhar