Neslavan završetak "Ulice": TNT ponovo eksplodirao, Potpićan 98 ADT treći!

Neslavan završetak "Ulice": TNT ponovo eksplodirao, Potpićan 98 ADT treći!

29.12.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

TNT Pizzeria Matteo Malinska pobjednik je 26. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2014 - Suzuki Motortech" koji je jučer okončan u Domu sportova "Mate Parlov". Drugi je to put da su se "tnt-ovci" popeli na pulski haklerski tron, nakon što su najbolji bili i 2009. godine, a u oba su navrata finalni ogledi okončani bez pogodaka i potom su o pobjedniku odlučivali sedmerci. Prije pet godina TNT je svladao Jaše, dok su jučer nadjačali MNK Histriju Vina Fakin i uz gromoglasni aplauz pulske publike, čiji su već postali miljenici, zasluženo podigli veliki pobjednički pehar.

Na žalost, puno više od samog finala, jučer, danas, a i narednih će se dana pričati o tome da su hakleri GIP Karojbe Hotela Kaštel, osvajači "Ulice" 2013. godine, predali titulu bez da su završnog dana istrčali na pulski parket. Naime, branitelji naslova odbili su odigrati polufinalni susret protiv Histrije Vina Fakin zbog njihovog nesportskog poteza u četvrtfinalu, a nakon što su organizatori dodijelili pobjedu njihovim protivnicima, nisu se pojavili niti na susretu za treće mjesto.

 

Preciznije, izašli su na parket, došli do zapisničkog stola i onda je Marko Hrvatin uzeo mikrofon te u svoje i u ime svojih suigrača pojasnio razloge zbog kojih ne žele igrati te potom ispraćeni pljeskom većine gledatelja, ali i ponekim zviždukom, krenuli put svlačionice. Vratili su se GIP-ovci još jednom na parket, prije početka finala i tada se mikrofona prihvatio Rok Grželj koji je napao organizatore rekavši da su im, nakon što molbe da odigraju polufinale nisu urodile plodom, ponudili i novčanu nagradu ako istrče na parket, što su oni odbili. Kad je odložio mikrofon, uslijedio je novi aplauz i salva zvižduka na račun organizatora.

U takvoj atmosferi samo finale palo je u treći plan. Zvižduci koji su parali uši pratili su izlazak na parket haklera Histrije, dok su i oni neutralni gledatelji sad stali na stranu TNT-a. Situacija se donekle smirila pred sam početak susreta, kad je održana minuta šutnje u čast nedavno preminulog Alena Benazića - Benkija, a onda je napokon krenuo završni ogled, jedini koji se igrao dvaput po 20 minuta. Prilika za postizanje pogodaka bilo je na obje strane, ali mreže se nisu tresle i prišlo se izvođenju kaznenih udaraca. (Tekst: Ivica CEROVAC / Foto: M.ANGELINI)
 
 

Labin Pula Mate parlov Moja ulica moja ekipa Alen Benazić tajnik 50 ekipa mali nogomet rekord dvorana zima turnir prijatelji izvlačenje ždrijeb grad