Stampar M - Stampar

Ne naplati parkinga u Labinu

Ne naplati parkinga u Labinu

5.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U kafićima na Zelenicima u centru grada u tijeku je potpisivanje peticije protiv uvođenja naplate parkinga u Podlabinu, a što je najavljeno novom strategijom prometa u Gradu Labinu. Parkiranje bi se od početka ožujka trebalo naplaćivati na Zelenicama, Ulici Matije Vlačića, Ulici Šćiri, Rudarskoj ulici i Ulici Antona Selana. Potpisivanje je počelo 30. prosinca i trebalo bi trajati do 15.  siječnja, do kada se planira prikupiti dvije tisuće potpisa. Organizator je Facebook grupa „NE Naplata Parkinga Labin“, koja je prikupila više od 340 prijatelja, a inicijatori su Katarina Žumbar, Andrea Belušić i Bepo Schira. Ciljevi su im informirati sugrađane o planiranim projektima čiju će realizaciju, na svoju štetu, kako kažu snositi upravo građani Labinštine.

 

Jedan od ciljeva im je i uključivanje građana na način da svatko može iskazati svoje mišljenje koje će biti uvaženo, a ne zanemareno, a cilj im je i predložiti alternative naplati parkinga. Na web stranici koju je grupa osnovala, inicijatori akcije kažu i kako vijećnicima Grada Labina žele poslati jasnu poruku u pogledu njihova stajališta u vezi uvođenja naplate parkinga, „a oni bi trebali uvažiti naš stav“, kažu.

 

A njihov je stav da provedba naplate parkiranja sa trenutnom stanjem u Labinu nije opravdana. Inicijatori vele i kako iza njih ne stoji nikakva stranka niti udruga. Cilj im nije skupljanje političkih  ni bilo kakvih drugih poena već želja da kao građani Labina izraze svoje mišljenje i da ono bude uvaženo od strane gradske vlasti.

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

 

politika parking naplata parkinga peticija ids