Nastavljaju se radovi na raškom kanalu

Nastavljaju se radovi na raškom kanalu

9.8.2019. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Radnici poduzeća Vodovod Labin, zajedno sa kooperantima, pregledavali su danas  teren i napuknuće glavne kanalizacijske cijevi u Raši. Uočeni problem tim je veći jer fekalne vode teku u oborinski kanal s ispustom u Istarskoj ulici. 

Nakon pregleda terena i utvrđivanja svih činjenica, radnici dolaze sljedeći ponedjeljak sanirati napuknuće glavne kanalizacijske cijevi. Prema najavama iz poduzeća, sanacija bi trebala proteći glatko jer neće biti iskapanja stare cijevi, već će se koristiti modernija tehnologija umetanja nove cijevi u staru. 

Ovo je jedan od konkretnih zadataka koji se počeo rješavati u cilju sustavnog rješavanja problema u gornjoj Raši. Nakon ove sanacije slijedi utvrđivanje i otklanjanje eventualnih nelegalnih priključaka na cijev oborinske odvodnje u Istarskoj ulici.

„Sada se radi punom parom. Drago mi je da smo konačno dočekali radnike Vodovoda koji smo više mjeseci upozoravali na ovo napuknuće. Moramo se potruditi i učiniti sve moguće da građani u Raši imali bolju kvalitetu života. Tu uvelike očekujem i pomoć tvrtke Vodovod koja upravlja sustavom vodovoda i odvodnje“, poručuje načelnica Glorija Paliska.

Načelnica najavljuje i kako će se radi radova morati privremeno zatvoriti dio Istarske ulice. Građane moli za strpljenje i razumijevanje budući da su u pitanju radovi koji će svima olakšati život. Inače, to nisu jedini radovi koji sljedećeg ponedjeljka počinju u Raši. Na teren izlaze i radnici Hrvatskih voda. Pred njima je veliki posao betoniranja Raškog kanala na dužini od 1200 metara. Ova mjera za cilj ima čišće korito Raškog kanala koje će ujedno biti nepropusno za bilo kakva zagađenja. 

raša vodovod raški kanal radovi