Nastavljaju se pilot aktivnosti u sklopu EU projekta RECOLOR: izabran izvođač Studije održivosti Parka skulptura Dubrova

Nastavljaju se pilot aktivnosti u sklopu EU projekta RECOLOR: izabran izvođač Studije održivosti Parka skulptura Dubrova

27.11.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Grad Labin kao jedan od partnera u projektu RECOLOR, koji se provodi u sklopu prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska, započeo je s izradom Studije održivosti Parka skulptura Dubrova. Studija se naslanja na netom izrađenu i javno prezentiranu Strategiju kulturno – turističke valorizacije Parka za naredno desetogodišnje razdoblje, koja je nastala u sklopu navedenog projekta, a izradilo ju je Društvo za istraživanje i potporu.

Nakon provedene jednostavne nabave, izabran je najpovoljniji ponuđač tvrtka Crane 51, čiji je vlasnik protekli vikend proveo u Parku skulptura te u suradnji s udrugom Mediteranski kiparski simpozij, koja upravlja sadržajima u Parku, krenuo u prvu fazu izrade studije, a to je analiza dostupnih podataka. Ova će Studija Gradu Labinu, udruzi MKS, ali i široj javnosti pokazati na koje se sve načine može postići održivost Parka u financijskom, okolišnom i društvenom smislu. Očekujemo da će već sljedeće godina biti ključna za plasiranje novih proizvoda i usluga na tržište, čime bi se omogućila diverzifikacija prihoda udruge te osigurala stabilnost u provedbi programa kao i u upravljanju lokacijom.


„Zadovoljan sam što svojim dosadašnjim znanjima i iskustvima mogu pridonijeti adekvatnom pozicioniranju na tržište usluga i/ili proizvoda koji će proizaći iz Parka skulptura Dubrova. Pred nama je velik posao, ali vjerujem da ću u suradnji s Gradom Labinom, Udrugom MKS te drugim dionicima doći do najboljeg rješenja za održivo poslovno planiranje koje uzima u obzir društvena i okolišna ograničenja“, izjavio je Vedran Vivoda, izrađivač Studije prilikom posjete Parku.


Renata Kiršić, predsjednica MKS-a, zahvalila se Gradu Labinu što je ovaj Park uključio u međunarodni projekt RECOLOR, u kojem su svi partneri i pridruženi dionici dobili priliku izmijeniti iskustva i steći nova znanja te dobiti na korištenje kvalitetne dokumente kao podlogu za daljnji razvoj. „Vjerujem da ćemo već za sljedeću godinu imati u ponudi i spremne nove usluge i proizvode koje smo samozatajno kroz protekle dvije godine pilotirali, poput edukativnih šetnji ili rada s djecom. Svakako nam je cilj da u sljedećem razdoblju više izađemo na tržište te time doprinesemo održivosti Parka“, istaknula je Renata.


Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi ga Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina.

park skulptura dubrova dubrova recolor renata kiršić