Nastavak ulaganja u Rabac: parkirališta na Prohaski, Girandelli i Obali M.Tita u funkciji

Nastavak ulaganja u Rabac: parkirališta na Prohaski, Girandelli i Obali M.Tita u funkciji

24.6.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Investicije Grada Labina u 2019. godini u velikoj mjeri dotiču naselje Rabac. Svjesni problema sigurnosti prometa na ulazu u naselje, ali i potrebe za rješavanjem prometa u mirovanju, Grad Labin i trgovačko društvo Labin 2000 brojnim su investicijama učinili korak naprijed prema rješavanju istih.

Nakon dovršetka reprezentativnog kružnog toka na ulazu u Rabac, prošlog tjedna završeni su i radovi na asfaltiranju i obilježavanju parkirališta u Rapcu, točnije u ulici Obala M. Tita, Prohaski te Girandelli. Radi se o parkiralištima pod upravljanjem trgovačkog društva Labin 2000 d.o.o., a koje je ove godine u unaprjeđenje sustava i izgradnju te asfaltiranje uložilo 1,6 milijuna kuna.

Prošloga su se tjedna u prostorijama Lučke uprave Rabac, izdavale povlaštene i sezonske parkirne karte za parkirališta Obala maršala Tita, Ulica slobode i Prohaska. Pravo na kupnju povlaštene godišnje parkirališne karte koja vrijedi za parkiranje u pojedinoj ulici ili zoni ostvaruju stanari, fizičke ili pravne osobe koje su vlasnici vozila i imaju prebivalište odnosno boravište, sjedište ili koriste poslovni prostor.

Od prošlog tjedna kontrolori obilaze otvorena parkirališta Obala maršala Tita i Prohaska te su do sada ostavljali obavijest vozačima o načinu naplate ukoliko nisu platili parkirnu kartu, a od danas će se za takve korisnike izdavati dnevne parkirne karte koje vrijede 24 sata od trenutka izdavanja.

Da podsjetimo, na otvorenim parkiralištima (Obala maršala Tita i Prohaska) usluga parkinga se može plaćati preko parkirnog automata, SMS–a ili preko aplikacije Park Wallet koja se može skinuti preko App Store-a ili Google Play-a.

Dnevna parkirna karta može se zamijeniti za zamjensku parkirnu kartu ukoliko korisnik prije isteka važenja dnevne parkirališne karte, na blagajni upravitelja parkirališta na lokaciji zatvorenog parkirališta Stari Grad ili Girandella, zatraži zamjensku parkirališnu kartu i uplati istu, uz prethodno predočenje naloga za plaćanje dnevne parkirališne karte. Zamjenska parkirališna karta obuhvaća iznos za stvarno korišteno vrijeme usluge parkiranja (umnožak cijene parkiranja u određenoj zoni i sati od izdavanja do plaćanja dnevne parkirališne karte na blagajni upravitelja parkirališta uvećano za cijenu za izdavanje zamjenske parkirališne karte).

Što se tiče parkirališta na Girandelli, plaćanje satnih i dnevnih karata od sada se vrši na samom izlazu s parkinga, a svi pretplatnici i kupci sezonskih karata mogu nesmetano ulaziti i izlaziti s parkinga preko sustava čitača registarskih tablica.

Grad Labin je ranije ove godine uredio parkirna mjesta na par lokacija u naselju Rabac, a nastavljaju se i radovi na izgradnji novog parkirališta u Ulici Slobode čiji se dovršetak očekuje do kraja lipnja te je ukupni broj novih parkirnih mjesta koje Rabac dobiva ove godine dosegnuo brojku oko njih 200.

Dovršetkom ovih investicija, u naš "biser Kvarnera" bit će uloženo oko 9 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

parkiranje parking parkiralište rabac prohaska girandella park wallet incesticije labin 2000