Nastavak razvoja pčelarstva i apiterapije na Labinštini

Nastavak razvoja pčelarstva i apiterapije na Labinštini

28.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Danas je u prostorijama Grada Labina održan radni sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića s pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Eziom Pinzanom i Darkom Martinovićem, predsjednikom labinske udruge pčelara.

Razgovaralo se o planovima i održavanju već prepoznate manifestacije Dani meda Labinštine koja će, kako je danas i potvrđeno biti održana u studenom ove godine u Sportskom centru Franko Mileta.

Gradski pčelinjak prvi koji je otvoren u Istri prije nešto više od dvije godine i koji služi kao vrijedno mjesto edukacije najmlađih o pčelarstvu dobit će svoju nadogradnju. Naime, dogovoreno je kako će se u okviru budućih EU natječaja ispred samog pčelinjaka natkriti plato. Svrha natkrivanja prostora ispred pčelinjaka je ugodnije održavanje edukacija o pčelarstvu i proizvodima pčela za najmlađe.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i revitalizacija zgrade bivše škole u naselju Ripenda kojom bi to mjesto postalo centar pčelarstva i apiterapije istočne Istre, a projekt će biti prijavljen za sufinanciranje putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

api terapija pčelarstvo labinska udruga pčelara darko martinović ezio pinzan