Nastavak izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda visoke zone Grada Labina

Nastavak izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda visoke zone Grada Labina

23.1.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon što su krajem prošle godine završeni građevinski radovi na dvjema crpnim stanicama, uskoro se nastavljaju i daljnji radovi na projektu vrijednom 12 milijuna kuna koji obuhvaća izgradnju crpnih stanica i opskrbnih cjevovoda u cilju rješavanja opskrbe vodom i protupožarne zaštite područja visoke zone Grada Labina.

Projekt je to od iznimne važnosti za naselja Žugaj, Kopač, Murati, Morčaki, Bartići, Hrvatini, Vučići, Dropići, Katići, Glušići i Filići koja nisu opskrbljena vodom. Navedena naselja prema zadnjem popisu stanovništva imaju ukupno 120 stanovnika, te su dio od 0,3% područja Grada Labina koja do sada nisu imali razvijen cjevovod.

Nastavak radova planiran je krajem mjeseca siječnja kada se započinje sa radovima na postavljanju cjevovoda fi 125 dužine 800 metara počevši od naselja Kranjci do spomen obilježja na skretanju za naselje Bartići. Planirani završetak ove faze radova je travanj 2019. godine. Vrijednost navedene faze iznosi milijun kuna, te se planira učešće Hrvatskih voda u iznosu od 500 tisuća kuna.

Cjelokupni projekt uključuje izgradnju ukupno 8600 metara vodovodnih cjevovoda te dvije crpne stanice – Kopač i Vučići. Na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave izabrani izvođač radova je trgovačko društvo DE Conte d.o.o. Labin, te se temeljem sklopljenog ugovora radovi odvijaju u fazama.

cjevovod vodoopskrba crpne stanice vodovod projekt gradnja