Naša zemlja: Sustavno se radi na diskreditiranju rada ekoloških udruga

Naša zemlja: Sustavno se radi na diskreditiranju rada ekoloških udruga

5.8.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Slijedom objavljenog teksta u Glasu Istre u ponedjeljak, 3. kolovoza koji potpisuje R. Selan, mi kao ekološka udruga “Naša zemlja”, sastavljena od mještana dužni smo reagirati. Naime, spomenuti je novinar prozvao eko aktiviste udružene u borbu protiv tvornice Rockwool da su utihnuli nakon izbora i nakon uhljebljenja na općinske položaje.

Moramo istaknuti da nas, kao ni članove vijeća koji podržavaju naš rad vrli novinar nije ni kontaktirao, pa se pitamo kako isti može znati što radimo i da li išta poduzimamo?!?

Smatramo, da novinarstvo, ako je objektivno i nepristrano, odnosno nije u službi krupnog kapitala, već je moralo shvatiti da nismo mi oni koji rade protiv naroda, te da imamo i te kakve argumente koje neprekidno iznosimo već nekoliko godina koliko traje naša borba.

Pored ostalog, takva konstatacija grubo vrijeđa naše ideale i odraz je malograđanštine pojedinaca koji očito smatraju da nas aktiviste zanima novac ili fotelja, te da smo mi ujedno jedini dužni boriti se protiv tvornice Rockwool. Usput, radi se o neinformiranosti jer naši članovi koji zauzimaju mjesto vijećnika ionako nemaju ni vlast, ni većinu, te sjede u oporbi, stoga je navedena konstatacija još čudnija. Možemo jedino pretpostaviti da su takve izjave proizvod uske suradnje s tvornicom Rockwool ili s onima koji su tu tvornicu doveli.

Međutim, ovo je poruka i ostalim pojedincima ili skupinama koji misle da mi nemamo drugog posla nego istrčavati pred tvornicu s transparentima u rukama. Boriti ćemo se do kraja, nikada nismo ni prestali, zbog toga sve ovo i činimo, ali poručujemo: Nemamo namjeru biti žrtveni janjci u ime čitavog naroda!!!

Naša borba je dugačka i iscrpljujuća, a svatko tko omalovažava naš rad očito nije nikada ni pokušao boriti se protiv “zmaja” i ne zna na koliko smo prepreka naišli i koliko gorčine progutali. Zbog toga, još jednom pozivamo sve mještane da se aktivno uključe u rad udruge jer mi sami, ma s koliko se energije borili, trebamo pomoć!!!

Na kraju, ponavljamo, položaj u općinskim strukturama ne zanima ni jednog člana naše udruge, a onima koji nam ipak ne vjeruju, poručujemo da se jave u udrugu kako bi pojedini članovi istupili iz općinskih struktura, a na njihovo ćemo mjesto preporučiti te iste pojedince, jer nas politika i novac ni najmanje ne zanimaju. 

Aktivisti ekološke udruge «Naša Zemlja»

iride vidaković naša zemlja ekološke udruge zeleni rockwool matilda ilić