Narcisa Adalgisa Škopac ponovila uspjeh u Rimu

Narcisa Adalgisa Škopac ponovila uspjeh u Rimu

24.9.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Danas je u rimskoj palači Barberini zatvorena međunarodna skupna izložba pod nazivom "Settembre a Palazzo" na kojoj su se publici uz devet likovnih umjetnika iz Italije već drugi put u kratkom razdoblju uspješno predstavile i labinska slikarica Adalgisa Škopac i njezina riječka kolegica Zvjezdana Marguš Prohaska.

Izložbu je organizirala Nicolina Bianchi, likovna kritičarka i direktorica časopisa "Segni d''arte", koja ju je, uz suradnicu Maru Ferloni, i otvorila.  Uzvanicima se obratio i hrvatski veleposlanik Tomislav Vidošević koji je istaknuo važnost ove međunarodne likovne suradnje i pohvalio kvalitetu organizacije izložbe u jednoj od najpoznatijih palača u Rimu.

Nakon "Istarskih krajolika", Adalgisa Škopac se ovom prilikom publici predstavila s četiri kolaža iz ciklusa "Mirisi boja", nastala ove godine, dok se Zvjezdana Marguš Prohaska odlučila za isti broj akvarela iz ciklusa "Odrazi" koji su nastali u protekle tri godine. Spomenuti radovi dio su njihove zajedničke izložbe što je u lipnju dva tjedna gostovala u galeriji suvremene umjetnosti "L''Epireo".

 

narcisa adalgisa škopac umjetnost izložba Zvjezdana Marguš Prohaska rim