Nansi Tireli: Spreman sam razgovarati sa SDP-om

Nansi Tireli: Spreman sam razgovarati sa SDP-om

13.7.2016. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

TEMA današnje emisije Bez Cenzure Rovinj FM-a bili su predstojeći parlamentarni izbori u kojoj su svoj stav iznijeli SDP-ov Peđa Grbin, IDS-ov Giovanni Sponza, HDZ-ov Jurica Šiljeg i Laburistica Nansi Tireli. A upravo je bivša predsjednica Hrvatskih laburista jasno poručila kako joj je žao što njena stranka neće koalirati sa SDP-om kao i dosada, ali da ona nije mogla utjecati na to jer Laburisti imaju novo vodstvo koje se nije potrudilo učiniti nešto više da se to ne dogodi:

" Takva retorika je rezultirala tome da laburisti u ovoj narodnoj koaliciji nisu potrebni". Na pitanje kako komentira medijske natpise da će se upravo ona naći na SDP-ovoj listi za predstojeće parlamentarne izbore, Nansi Tireli kaže da do sada nisu bili nikakvi individualni razgovori nje i SDP-a, već isključivo razgovori političkih stranaka, no prema svemu sudeći sama Tireli razmišlja o tome:

"U ovom predstojećem periodu ostaje meni osobno i kolegama iz SDP-a da vidimo što ti natpisi znače i ukoliko možemo da vidimo koji bi nam to bili zajednički ciljevi." Na pitanje da li bi se htjela naći na SDP-ovoj listi, Tireli kaže kako treba vidjeti što se konkretno traži od nje ali da njoj ta koalicija nije strana:

"Ja jesam istinska ljevičarka. Ono što sam radila kao saborska zastupnica, to mislim raditi i dalje i ukoliko nekome trebam takva kakva jesam sa svojim idejama i svjetonazorima onda možemo na tom tragu razgovarati." Na pitanje znači li to izlazak i stranke Hrvatskih Laburista.

"HSS je počinio političko samoubojstvo"

"Ja još uvijek očekujem od Predsjedništva smjernice kako laburisti izlaze na izbore, samostalno ili koaliciji. Ukoliko mislim izaći onda ću to najprije reći na Nacionalnom vijeću 16., a do tada ću donijeti odluku o tome na koji način mislim i mislim li nastaviti svoju političku karijeru." Tireli se osvrnula i na novog partnera u Narodnoj koaliciji, HSS za koje kaže da politike stranke kreiraju pojedinici. HSS ima novog predsjednika koji je suprotnost od Branka Hrga i to rezultira smjernica i pomacima, rekla je Tireli.

A predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg osvrnuo se na unutarstranačke izbore u HDZ-u na kojima je u toj stranci opet samo jedan kandidat, Andrej Plenković koji će svoj program danas predstaviti u Pazinu. Na upit o aferama koje upravo tresu HDZ, Šiljeg je rekao:

"Mislim da DIP je dao komentar na to da je sve legalno, ništa nije rađeno protuzakonito. Ne bih znao zašto gospodin Stier nije htio potpisati financijsko izvješće." Šiljeg je komentirao i odluku HSS da koalira sa SDP-om a ne sa njima:

"Mi znamo tko je na čelu HSS, čovjek koji je posuđen za razbojništvo i provaljivanje u automobile i mogu zaključiti da je to prodaja HSS-a. Bivši čelnik je rekao da se prodaju kao svinje na sajmu". HSS nikako svjetonazorno ne može biti sklon SDP-u, kaže Šiljeg.

"Mislim da je to samoubojstvo HSS-a i ubojstvo ljudi koji su gradili HSS. Mislim da netko tko je skroz desnog centra i okrene se lijevom, onda je u pitanju politička trgovina."

politika politikahr nansi tireli izbori sabor