Nakon uhićenja Labinjana s 5,5kg `trave` moguća nova uhićenja

Nakon uhićenja Labinjana s 5,5kg `trave` moguća nova uhićenja

27.9.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Više od pet kilograma marihuane, točnije 5,042 grama, čija bi vrijednost uličnom preprodajom dosegla vrtoglavih 350 tisuća kuna, zaplijenjeno je od 25-godišnjeg M. J. iz Labina.

On je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u subotu u 19.30 sati uz kaznenu prijavu za zloporabu droge prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Puli koji je u ponedjeljak donio rješenje o provođenju istrage i 25-godišnjaku odredio jednomjesečni pritvor.

Prema riječima Nataše Rogić Jukopila, glasnogovornice PU istarske, labinski policajci su temeljem operativnih saznanja u suradnji s policajcima iz Odjela organiziranog kriminaliteta proteklog petka poslije podne u Labinu uhitili 25-godišnjaka s kojim je u tom trenu bio i godinu dana stariji Labinjan. No za 26-godišnjaka je utvrđeno da nema veze sa zloporabom droge.

Nad M. J. je provedeno istraživanje u sklopu kojeg su pretražene i prostorije kojima se na području Labina koristi te je ondje policija pronašla 3,855 kg marihuane. Budući da se tijekom istraživanja doznalo da bi u šumi kod naselja Presika moglo biti još marihuane u vlasništvu 25-godišnjaka, policija je pretražila teren i pronašla ruksak s još 1,189 kg marihuane.

Droga je bila pakirana u 26 PVC vrećica oblijepljenih smeđom ljepljivom trakom i jednu prozirnu vrećicu, a osim droge nađena je i digitalna vaga u obliku žlice. Uhićeni M. J. policiji je već poznat po imovinskom kriminalitetu i zloporabi opojnih droga.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak u PU istarskoj načelnik Odjela organiziranog kriminala PU istarske Goran Strnišćak kazao je da je zapljena pet kilograma marihuane najveća ovogodišnja zapljena opojne droge na području PU istarske te istaknuo da zasluge za otkrivanje ovog kaznenog djela posebno pripadaju labinskoj policiji.

Na upite novinare Strnišćak je odgovorio da je droga bila namijenjena distribuciji na labinskom području, ali vjerojatno i drugdje.

"Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a moguća su i nova uhićenja", kazao je ne želeći otkriti raspolaže li policija saznanjima odakle je više od pet kilograma marihuane stiglo u Labin, budući da istraga još traje. (M. KOŠTA, snimio S. RADOLOVIĆ)

 

Fotografije

 

 

apljena zlouporaba opojnih sredstava opojna sredstva droga marihuana policija kazneno djelo