Najveći pad cijene benzina ove godine

Najveći pad cijene benzina ove godine

30.6.2015. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Cijena litre Eurosupera 95 u utorak je pala najviše u ovoj godini, odnosno od 23. prosinca. Prema informacijama portala cijenegoriva.info većina naftnih kompanija (Ina, Tifon, Petrol i Plinski Centar Zagreb) snizila je cijenu ove vrste goriva za čak 20 lipa, dok su ostale snizile cijenu za 11 lipa (Crodux) i 13 lipa (Lukoil)

 Sada se litra Eurosupera 95 prodaje u rasponu od 10,25 do 10,31 kunu. Ovo je ujedno i prvi pad cijene nakon šest tjedana.

Litra Eurodizela također je jeftinija. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva kod većine kompanija snižena je za šest lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,26 do 9,34 kune. Inače, cijena Eurodizela sedmi tjedan za redom nije porasla. U tom razdoblju spremnik od 50 litara pojeftinio je 12,5 kuna.

Nažalost, vozači koji koriste autoplin nemaju razloga za slavlje. Prvi puta nakon pet tjedana pada, litra autoplina u utorak je poskupila za 19 lipa. Ovo je ujedno i najveće poskupljenje ove vrste goriva u posljednja tri i pol mjeseca. Sada se litra autoplina prodaje po cijeni od oko 3,53 kune, ovisno o kompaniji i lokaciji.

 

 

benzin gorivo cijene gospodarstvo autoplin eurosuper 95