[NAJAVA] Sea gušti - Festival od svih morskih gušti, subota, 25.5.2024. @ Riva Rabac

[NAJAVA] Sea gušti - Festival od svih morskih gušti, subota, 25.5.2024. @ Riva Rabac

16.5.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U subotu, 25. svibnja 2024. godine održat će se prvo izdanje gastro manifestacije Sea gušti -  Festival od svih morskih gušti na rivi u Rapcu. Bogati program i morske delicije garantiraju dobru zabavu već od jutarnjih sati, a vrhunac festivala dogodit će se od 18.00 do 23.00 sata kada će posjetitelji imati priliku poslušati edukaciju o ribi kao namirnici te na praktičnim primjerima uživo vidjeti kreativne načine pripreme ribe od strane lokalnih gastro stručnjaka, Hrvoja Hrvatina i Tonija Dragičevića te celebrity chefa Davida Skoke.

 

Vrhunske delicije sezonskog ulova od strane lokalnih ribara pripremat će lokalni ugostitelji.

 

Festival od svih morskih gušti želi naglasiti važnost izvrsnosti lokalnih namirnica i prezentaciju rada lokalnih ribara te promociju svježe ulovljene ribe, a posjetitelji će uz morske specijalitete moći kušati vina vinara iz udruge Trs te pivo lokalne craft pivovare Labona.

 

Glazbeni program na festivalu predvodi popularni Cubismo, majstori energičnog jazz salsa zvuka, te grupa Side Effects, nudeći posjetiteljima priliku za ples i
zabavu.

 

     “Sea gušti” promovira inicijativu „Za Labin bez plastike“  te posebnu pažnju pridaje održivosti. Na manifestaciji će se koristiti biorazgradivi pribor, višekratne čaše uz kauciju, a Vodovod Labin osigurati će vodu iz javne vodoopskrbe.

 

Zadovoljni će biti i najmlađi posjetitelji i njihovi roditelji jer će od 9.00 ujutro pa sve do 12.00, moći uživati u lutkarskoj predstavi “Ribarska priča”, ali i u lutkarskim radionicama na kojima će polaznici moći izraditi svoju lutku- sardelicu. Također, tu je i lutkarski igrokaz pod nazivom “Ribarnica kod Paola i Nine” ali i radionica prebiranja ribe iz mreža lokalnih ribara.

 

Festival Sea gušti, izvornom izričaju posvećen je i na svom vizualu, koji koristi labinjonsku cakavicu, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. 

 

Uz zvukove glazbe i mirise morske kuhinje, festival nudi i posebnu poruku za sve prisutne: "Aj lepo je popit dec belega na rive i opocinut na ždraje." Ovaj poziv na opuštanje i uživanje u jednostavnim životnim radostima uz čašu dobrog vina, oslikava duh istinskog guštanja u svakom trenutku.
Na manifestaciji vas očekuje i foto kutak za pamćenje, Kombi Bajadera ostvarit će vaše želje.

 

Vidimo se na Rivi u Rapcu gdje će svaki gost pronaći nešto za svoj gušt !


TZ Grada Labina


SEA GUŠTI riva rabac festival cubismo gastronomija