[NAJAVA] Petrova i početak LAR-a i ROAF-a ove subote u Labinu | Zatvorena cesta za Gornji grad od 19 do 03 sata

[NAJAVA] Petrova i početak LAR-a i ROAF-a ove subote u Labinu | Zatvorena cesta za Gornji grad od 19 do 03 sata

28.6.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Feštom Petrova ove će se subote i službeno otvoriti sezona zabavnih, kulturnih i umjetničkih događanja, odnosno ljetnih koncerata, predstava, izložbi i zabava u labinskom starom gradu. Već tjednima ne jenjava interes za besplatnim koncertom dive hrvatske pop glazbe, Nine Badrić, koja će na labinskom Titovom trgu nastupiti oko 22:30 sati, kao glavna zvijezda ovogodišnje Petrove. Događanja počinju već u 20:30 koncertom Gradskog orkestra Labin, a nastavlja se nastupima labinskih mažoretkinja, kulturno-umjetničkih društava i mladih labinskih pjevačkih zvijezda. Uz Ninu Badrić, prisutne će do ranih jutarnjih sati zabavljati Laguna band, dok će na šetalištu San Marco biti već tradicionalna zabava uz ples za starije generacije Labinjana i njihovih gostiju.

Na Torionu iznad samog Titovog trga održat će se 8. Galerija ekstra djevičanskog maslinovog ulja na kojoj će sudjelovati 7 maslinara i 3 vinara, a posjetitelji će moći besplatno degustirati i naravno kupiti ove tekuće delicije istočne Istre. Špina će, kako je to već tradicija nekoliko godina, za Petrovu plesati u nešto žešćim ritmovima alternativne rock glazbe. Ove godine posebna je poslastica nastup jednog od najboljih domaćih alter-rock sastava, Kawasaki 3P, a pridružit će im se sjajni suvremeni riječki alternativci Nord, koji su početkom tjedna imali vrlo uspješan nastup na InMusic festivalu, te perspektivni domaći autorski rock bend Solarov

Zbog održavanja fešte Petrova, za sav će promet biti zatvorena cesta prema labinskom starom gradu, od kružnog toka na početku ulice Aldo Negri do gradskog groblja, u vremenu od 19 do 03 sata. Alternativni pravac je kao i obično preko naselja Kapelica i Salakovci.

Bogat i raznovrsni ljetni program, prepun kulturnih događanja i nastupa eminentnih regionalnih glazbenih zvijezda, 17. po redu Labin Art Republika, započinje u četvrtak 4. srpnja Labinskim uličnim čarolijama, cjelovečernjim zabavnim programom za djecu i odrasle, dok se dan prije, koncertom ozbiljne glazbe u labinskoj župnoj crkvi, otvara ciklus Klasično ljeto.

Svoj koncert otvorenja u idućem tjednu ima još jedna zabavno-kulturna manifestacija na našem području, Rabac Open Air festival. U petak 5. srpnja u Beat Beach Clubu besplatan koncert održat će svima nam omiljeni Massimo, a do kraja kolovoza u Rapcu nas čeka gotovo svakodnevna kombinacija šarenih likova, predstava, glazbenih poslastica i filmova na otvorenom. Cijeli program festivala možete pogledati na linku: bit.ly/ROAF_Festival

labin art republika petrova pučka fešta zabava nina badrić