[NAJAVA] Kršan: 9. Festival samoniklog bilja 28. i 29. travnja / Krafifest 1. svibnja 2018.

[NAJAVA] Kršan: 9. Festival samoniklog bilja 28. i 29. travnja / Krafifest 1. svibnja 2018.

20.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Sve ljubitelje samoniklog i začinskog bilja Općina Kršan i Turistička zajednica podsjećaju da se 28.i 29. travnja održava već 9. izdanje ove popularne manifestacije koja iz godine u godinu sve više „raste“.

Svečano otvorenje zakazano je za subotu, 28. travnja u 11 sati, a odmah nakon toga bit će organiziran okrugli stol na temu razvoja uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja na kojemu će sudjelovati i

predstavnici Istarske županije i brojni proizvođači.


Kršanski Pristav i ove će godine okupiti brojne i predavače koji će zainteresiranim posjetiteljima ispričati priču o bilju i svemu korisnome što pravilnom upotrebom bilje može učiniti za nas.

Posjetitelji će ove godine moći saznati kako spojiti sirovu hranu i začinsko bilje te se educirati o pripremi obroka i slastica. Vrsni botaničari i travari naučit će ih kako prepoznati samoniklo ljekovito bilje, kako ga koristiti u ublažavanju tegoba kod depresije i anksioznosti , a aromaterapeuti pokazat će kako napraviti personalizirani pripravak. Ovogodišnji nam je gost i travar iz Celja koji će educirati posjetitelje o krpeljima.


U loncu vrsnih gastro-majstora bit će pripremljena jela od bilja, razni namazi, maneštre, pašta sa začinskim biljem i još mnoge delicije...Istaknimo i izlagače koji nam dolaze iz raznih krajeva Hrvatske,

 a njihovi proizvodi bit će u ponudi sve do nedjelje u 19 sati.


Najmlađi mogu uživati u radionici sljubljivanja začinskog bilja i čokolade, a u šatoru će ih zabavljati i festivalska maskota.


Osim tradicionalne radionice pokaznog branja bilja, ove godine nudimo i promatranje ptica uz pomoć dalekozora i šetnju u prirodi. Dovoljno da nam se pridružite posljednje subote i nedjelje u travnju.


TZ Kršan
festiva samoniklog bilja samoniklo bilje kršan krafifest krafi