[NAJAVA] Glazba bez granica 14. svibnja 2019. u SC Franko Mileta Labin

[NAJAVA] Glazba bez granica 14. svibnja 2019. u SC Franko Mileta Labin

3.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Već treću godinu zaredom, mladi i talentirani učenici iz glazbenih škola: Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo” iz Sarajeva, Osnovne glazbene škole “Lovro pl. Matačić” iz Omiša, Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika i domaćina, naše Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, snažnim i gromkim, a ipak univerzalnim i pitkim jezikom glazbe, ruše granice između regija i ljudi u različitim sociološko-povijesnim područjima.

“Glazba bez granica”, naziv je projekta u kojemu učestvuju učenici i njihovi profesori spomenutih škola, u zajedničkom muziciranju finog glazbenog tkanja kojeg čini bogat zvučni kolorit velikog simfonijskog orkestra.

Zajedničkim sviranjem, druženjem i intenzivnim probama, razvija se među mladim glazbenicima snažan osjećaj pripadnosti, discipline, samopouzdanja i upoznavanja rada u velikom simfonijskom orkestru, gdje se stječe važno glazbeno iskustvo pod budnim okom i uhom eminentnih dirigenata iz regije.

Ove godine, nakon koncerta u Omišu, zajedničkim muziciranjem mladih glazbenika iz četiriju škola, predstavit će se i labinskoj publici u utorak, 14. svibnja 2019. u Velikoj dvorani SC “Franko Mileta” s početkom u 19,00 sati.


Simfonijski orkestar sastavljen od učenika i njihovih profesora, pod dirigentskom palicom Josipa Nalisa iz Zagreba, interpretirat će ponajbolja djela Straussa, Čajkovskog, Brahmsa, Bizeta, Angerera, Kandera, Šostakoviča i Piazzolle u zajedničkoj i čudesnoj sinergiji, koju na takav način samo GLAZBA BEZ GRANICA može bezuvjetno pružiti.


FB
uš matko brajša rašan glazba bez granica glazba koncert