[Najava] Etno skupina Šćike u Centru za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre u Pićnu

[Najava] Etno skupina Šćike u Centru za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre u Pićnu

29.2.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Centar za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre u Pićnu u petak, 2. ožujka, s početkom u 19.30 sati, priređuje predstavljanje videospota „Na gori je bura" i koncert pićansko-kršanske etno skupine Šćike.

Čini to u sklopu svoje organizacijsko- produkcijske djelatnosti, a s ciljem podrške onim pripadnicima lokalne zajednice koji svoju inspiraciju pronalaze, a kreativnost razvijaju, na temeljima vlastite tradicije.

 

Članovi skupine Šćike u tom kontekstu upozoravaju na (za istarske prilike) sasvim osobitu, raritetnu i vrijednu činjenicu - osnutak u ambijentu Kulturno umjetničkog društva „Ivan Fonović Zlatela" iz Kršana. Naslijeđena su znanja o tradicijskoj glazbi i plesu ondje upotpunili novim, drugačijim pristupima izvođenju različitih tradicijskih oblika te si i otvorili put u svijest o nematerijalnoj kulturi kao živoj tradiciji.

 

Upravo tu živost tradicije jasno i slobodno iskazuju u ovom sastavu, glazbom koja skreće pozornost na neminovnost dinamika i transformacija, koja svojim zvukom nastoji prenijeti doživljaje, emocije i kreativne impulse onih koji su i čuvari znanja njenog života. Šćike su aktivni nositelji vlastite tradicije, oni koji ustrajno promišljaju njezine zvuke i zaigrano im dodaju nove.

Etno skupina Šćike osnovana je 2007.godine pod imenom The Wedges, a čine je: Zoran Karlić (vokal, mih, mala sopela, volarice, klarinet, mišnjice i blok flauta), Dorijan Floričić (prateći vokal, harmonika, udaraljke), Armin Poldrugovac (bajs, bas gitara, i prateći vokal), Masimo Fornažar (dijatonska harmonika), Ratko Barać (prateći vokal, akustična i električna gitara) i Moreno Marušić (bubnjevi).

Dobrodošli u CENKI!

 

PR

 

 

šcike etno skupina šcike pica muzika glazba video spot kud ivan fonovic zlatela