NA VINEŽU ODRŽAN SASTANAK S GRAĐANIMA

NA VINEŽU ODRŽAN SASTANAK S GRAĐANIMA

10.4.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jučer je u prostorijama Doma kulture Riko Milevoj u Vinežu održan sastanak sa zainteresiranim građanima potaknut primjedbama i prijedlozima koje su sudionici javne rasprave podnijeli na Prijedlog Urbanističkog plana uređenja naselja Vinež. Ukupno je pristiglo 76 primjedbi, a prema riječima Sonje Jurković, glavnog planera projekta, te suradnice Nataše Martinčić pozitivno je riješeno 86% primjedbi. Najveći se broj, čak 51% odnosio se na prenamjenu. Na drugom mjestu po broju primjedbi nalazi se prometna problematika.

Među glasnijima na jučerašnjem sastanku bio je Mladen Bastjanić koji ističe da je podatak o 86% razriješenih primjedbi prenapuhan. Posebno je izdvojio vrtače kao zaštićeni element pejzaža koje nisu označene planom. Mišljenja je da bi se «Krvovo placo» trebalo bolje zaštititi. Nije se složio ni sa lokacijom nogometnog te košarkaškog igrališta. Podsjetio je i na problematiku vodoopskrbe i odvodnje. Smeta ga i to što su dvije industrijske zone smještene u nekada mirno mjesto na periferiji grada te je istaknuo kako su «Grod dopeljali va selo!».

Prof. Jurković kazala je kako su prihvaćene sve primjedbe koje su bliske prvotnoj namjeni. Istaknula je kako na zahtjev građana izmijenjene  trase prometnica te su smanjeni koridori. Kako su građani sinoć iskazali interes za detaljnije obrazloženje, predsjednik Mjesnog odbora Vinež, Valter Poropat dogovorio je da će pročelnica Odjela za gospodarenje prostorom, Anamarija Lukšić, od 15. – 17. travnja od 18:00 do 19:30 sati sa potrebitom dokumentacijom biti na raspolaganju građanima u Domu kulture Riko Milevoj.

 

Foto: aurobusi.org

sonja jurković anamarija lukšić UPU vinež prostorni plan krvova placa dom riko milevoj nataša martinčić vinež