Na Tunelu učka vozač s 1,81 promila alkohola u krvi na tiježnjenju

Na Tunelu učka vozač s 1,81 promila alkohola u krvi na tiježnjenju

6.9.2010. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U 35 prometnih nesreća, koliko ih je policija evidentirala proteklog vikenda na istarskim cestama, jedna je osoba poginula, tri su teško stradale, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Najviše nesreća dogodilo se zbog oduzimanja prednosti prolaska te uslijed neprilagođene i nepropisne brzine vožnje, njih ukupno 24, dok su četvorica vozača, sudionika prometne nesreće bili pod utjecajem alkohola.

Brzina, oduzimanje prednosti prolaska te alkoholiziranost vozača bili su i najčešći prekršaji zbog kojih su vozači sankcionirani. Tako je prekršajnu prijavu zbog brzine zaradilo je 157 vozača, a zbog oduzimanja prednosti prolaska njih 66. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirana su 74 vozača od kojih su petorica vozača mopeda i motocikala noć provela u policiji na triježnjenju. Najviše ih je zatečeno na cesti koja vodi prema Monumentima u Puli gdje se održavao motosusret.

U petak oko 5.25 sati u Radićevoj ulici u Puli 24-godišnjak je zatečen za upravljačem mopeda pod utjecajem 1,45 promila alkohola. U subotu oko 2 sata na Valelungi je, pak, uhićen 23-godišnji vozač ''suzukija'', koji je motociklom upravlja bez položenog vozačkog ispita, a koji je iako vidno pijan odbio alkotestiranje. Nakon triježnjenja u policiji priveden je na Prekršajni sud.

Dan kasnije, u nedjelju pred prekršajnog suca doveden je i 45-godišnji vozač ''kawasakija'' koji je vozio pod utjecajem 1,49 promila, a zaustavljen je u noći na nedjelju oko 1.15 sati na Valelungi. Iste noći oko 00.52 sata na Valelungi je zaustavljen i 50-godišnji mopedist koji se zbog 1,60 promila trijeznio u policiji. Najveća koncentracija alkohola od 1,81 promila zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača ''fiata''. Policija ga je zaustavila jučer oko 20.40 sati na Tunelu Učka, a potom doveden u policiju na triježnjenje.

 

pijanac pijani vozač policija alkohol bježanje promet prometni prekršaj