Na Titovom trgu u Starom gradu kamere nadziru nepropisno parkiranje

Na Titovom trgu u Starom gradu kamere nadziru nepropisno parkiranje

23.7.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od petka, nepropisno parkiranje na Titovom trgu u Starom gradu Labinu, nadziru dvije kamere koje automatski prepoznaju prekršaj nepropisno parkiranih, odnosno zaustavljenih vozila. Naime, Titov trg je jedna od prometnijih lokacija, naročito tijekom ljetnih mjeseci, gdje se uslijed nepropisnog parkiranja nerijetko stvaraju dodatne gužve. 

Ovo ulaganje vrijedno je 77.500 kn sa pdv-om, od čega je 24.500 kn sufinancirano iz sredstava Fonda  za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu natječaja za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga, a radove na postavljanju i povezivanju u sustav izvela je tvrtka RI ING d.o.o. Rijeka

Ovime ide u povijest popularno „upali sva četiri“,  jer će kamere biti uključene 24 sata te će umjesto prometnih redara obavljati poslove kontrole parkiranja.

Kamere će bilježiti prekršaj a verificirat će ga prometno redarstvo  Grada Labina. Visina kazne naplaćivat će se sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Obavještavaju se svi vozači da pravilno koriste označena parkirna mjesta na Titovom trgu, kako bi se izbjeglo sankcioniranje nepropisno parkiranog vozila.

grad labin labin parkiranje kamere nadzor