Na sjednici kršanskog općinskog vijeća o problemima s opskrbom vodom

Na sjednici kršanskog općinskog vijeća o problemima s opskrbom vodom

28.6.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Problemi s vodoopskrbom, odnosno potreba za štednjom vode bila je glavna tema sinoćnje sjednice Općinskog vijeća Kršana. Raspravu o problemima s vodoopsrbom tražio je Klub vijećnika IDS-a, što je na sjednici vijeća jednoglasno i prihvaćeno. 

Podsjetimo da je u kršanskoj općini već tjedan dana na snazi odluka o ograničenju potrošnje vode, odnosno zabrana navodnjavanja, zalijevanja, zalijevanja nogometnih igrališta i maksimalno smanjenje potrošnje vode. Kršanska je općina najugroženija kad je potrošnja vode u pitanju jer izvori Kožljak i Plomin ne daju, a zbog velike suše, dovoljne količine vode. O trenutačnom stanju s opskrbom vodom načelnik Općine Kršan Valdi Runko: (ton – Valdi Runko). On je kazao i kako općini tek slijede veliki problemi s obzirom na najave da kiša neće tako skoro pasti. No, ipak kazao je problem bi se mogao riješiti uvođenjem u vodoopskrbni sustav Bubić jame, a što će se dogoditi za 10-tak dana.

Kazao je Runko da je to tek privremeno rješenje, jer će labinski Vodovod Bubić jamu za potrebe opskrbe stanovništva moći koristiti do kraja godine, te je, kako je istaknuo, potrebno već sada razmišljati o dugoročnom rješenju ovog problema, koji je najizraženiji na području Čepića zbog dotrajalosti cjevovoda koji vodu do ovog mjesta doprema iz plominske vodospreme.

kršan vodoopskrba vodovod redukcija voda valdi runko