Na području Grada Labina 87 prvašića

Na području Grada Labina 87 prvašića

6.9.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na području Grada Labina danas je 87 prvašića započelo osnovnoškolsko obrazovanje, doznajemo Bruna Hrvatina, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina. Ako usporedimo podatke s prošlom godinom upisano je šest polaznika prvoga razreda manje.

U Osnovnu školu Matije Vlačića upisano je 38 učenika i to 36 u matičnoj školi te samo dvoje učenika u područnom odjeljenju Rabac. U Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ upisano je 49 prvašića i to po deset u matičnoj školi i područnom odjeljenju Vinež. Dvadeset i dvoje prvašića upisano je u područnom odjeljenju Kature te sedam prvašića u područnom odjeljenju Vozilići. Početak nove školske godine podrazumijeva značajno veći broj djece na ulicama i prometnicama. Iz Policijske postaje Labin upozoravaju vozače da smanje brzinu, posebice u blizini škole.

 

Od danas su na prometnicama i prvoškolci koji nemaju gotovo nikakvog prometnog iskustva ni znanja. Pred osnovnim školama djelatnici Policijske postaje Labin, jutros su, prije početka nastave, regulirali promet, te pomagali učenicima da sigurno stignu do učionica. U nadolazećem periodu policijski službenici Policijske postaje Labin, u sklopu akcije - Poštujte naše znakove - usmjerit će znatne aktivnosti na zaštitu djece u prometu.

 

Foto: ilustracija

 

obrazovanje osnovne škole prvašići upis u osnovnu školu oš ivo lola ribar oš matija vlačić