Na ovogodišnjem njujorškom maratonu ponovno Ivan Stanić

Na ovogodišnjem njujorškom maratonu ponovno Ivan Stanić

30.10.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Krećemo u utorak rano ujutro do Venecije gdje se ukrcavamo i letimo preko Londona do New Yorka gdje bi trebali stići u večernjim satima. Srijeda je, prema nekom načelnom programu, dan odmora i prilagodbe, a onda u četvrtak slijedi zajednički trening Puljana i Umažanki u Central Parku, potom preuzimanje startnih brojeva i zajednički odlazak u Istarski klub. Taj dan slobodno možemo nazvati Dan Istrana u New Yorku, rekao nam je Erik Lukšić, voditelj IstrRuna i pulske grupe

Na jedan od najpoznatijih, a po mnogima i najljepši svjetski maraton, onaj u New Yorku, koji se održava ove nedjelje po 49. put, ove će godine krenuti najbrojnija karavana Istrana ikad. Više od 50 ljudi, što organizirano, što u samostalnoj režiji, krenut će sa svih strana istarskog poluotoka preko "velike bare" tijekom ovog tjedna, da bi do vikenda stigli do New Yorka, podigli startne pakete i u nedjelju 4. studenog točno u 10 sati krenuli sa Staten Islanda.

Kako saznajemo, iz Pule će krenuti 25 osoba, od kojih je nekolicina u pratnji i neće trčati već će samo bodriti trkače duž staze. Nadalje, u New York odlazi i 13 djevojaka, članice Olimpika iz Umaga, legendarni Ivan Stanić kreće u ime labinskog kluba Albona Extreme također s pratnjom i nekolicinom trkača iz Osijeka, a svakako je bitno napomenuti da je u pulskoj ekipi i jedan - Splićanin!

U vlastitoj režiji pak idu i druga poznata trkačka imena, a to su, osim Stanića, i poznati liječnik pulske bolnice, ali i dugogodišnji maratonac dr. Dragan Trivanović, potom direktor Metisa i također dugogodišnji trkač Miljenko Cukon, ali i brojni drugi koji iza sebe već imaju odrađen njujorški maraton, ali mu se uvijek rado vraćaju.

- Krećemo u utorak rano ujutro do Venecije gdje se ukrcavamo i letimo preko Londona do New Yorka gdje bi trebali stići u večernjim satima. Srijeda je, prema nekom načelnom programu, dan odmora i prilagodbe, a onda u četvrtak slijedi zajednički trening Puljana i Umažanki u Central Parku, potom preuzimanje startnih brojeva i zajednički odlazak u Istarski klub. Taj dan slobodno možemo nazvati Dan Istrana u New Yorku, rekao nam je Erik Lukšić, voditelj IstrRuna i pulske grupe.

Potom će, kaže, u petak u 17 sati zajedno sudjelovati na ceremoniji predstavljanja svih država čiji trkači sudjeluju u maratonu. Našu će zemlju predstavljati Zadranka koju će svi zajedno ići bodriti u Central Park. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

new york maraton maraton trčanje tk albona extreme ivan stanić