Stampar M - Stampar

Na meti prijevare i krađe i mjenjačnice u Labinu

Na meti prijevare i krađe i mjenjačnice u Labinu

4.8.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Umaška je policija 31. srpnja u mjestu Karigador kod Umaga uhitila Srbina iz Niša 35-godišnjeg S.A. koji je u posljednja četiri mjeseca na području Istre počinio 20 kaznenih djela. Tereti ga se, naime, da je od 22. ožujka do 30. srpnja počinio 6 kaznenih djela krađe, 9 kaznenih djela prijevare i 5 kaznenih djela krivotvorenje isprava.

U njegovom prevarantskom pohodu na meti su mu uglavnom bile mjenjačnice, turističke agencije, hoteli i banke ponajviše u Umagu, zatim u Poreču, Rovinju, Puli i Labinu. U svim slučajevima koristio se istom metodom najprije bi tražio promjenu strane valute u kune, a nakon što bi djelatnici izbrojili novac i dali mu ga S.A. bi odustao od mijenjanja te bi iskoristivši nepažnju službenika i uz stalno zapitkivanje ukrao dio novca.

Kriminalističkom obradom nad njim još je utvrđeno da si je pribavio putovnicu i vozačku dozvolu te bankovne i kreditne kartice na tuđe ime u koje je potom umetnuo vlastitu fotografiju te se njima služio prilikom svojih prijevara kojima je počinio materijalnu štetu od oko 90 tisuća kuna.

novac crna kronika kazneno djelo mjenjačnice krađa prijevara