Na manifestaciji `Va kove zimi ni` bilo više od 4 tisuće posjetitelja

Na manifestaciji `Va kove zimi ni` bilo više od 4 tisuće posjetitelja

9.1.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Zabavom otvorenom za sve građane i njihove goste uz pop-rock cover grupu SANE iz Zagreba, na Trgu labinskih rudara u centru Labina ispraćena je 2012. i dočekana 2013. godina, a ujedino i okončana 11-dnevna blagdanska manifestacija "vaKOVE zimi ni".

 

Nakon mnogo godina Labin je krajem 2012. ponovno dobio božićno-novogodišnji sajam, ali i organizirani doček Nove godine na jednom od gradskih trgova. Samom dočeku prethodilo je 11 sajmenih dana kao i 10 večeri ispunjenih glazbom i zabavom.

 

Tijekom svih 11 dana, a pogotovo nakon Badnjaka, dnevni je sajamski dio bilježio neujednačenu posjećenost, čemu je samo djelomično uzrok bilo hladno i neugodno vrijeme,  a uglavnom na koncu ipak slab odaziv izlagača, koji su se unatoč pruženoj infrastrukturi, pristupačnoj cijeni sajamskog štanda pa čak i ponuđenim subvencijama od strane Udruženja obrtnika pojavili u skromnom broju od svega 15-tak sudionika. Uzrok tome organizatori vide prvenstveno u lošoj gospodarskoj i ekonomskoj situaciji, kao i u za prvu godinu možda predugom trajanju sajma od 11 dana. Ipak, nekoliko dnevnih događaja privuklo je veći broj posjetitelja na Trg labinskih rudara - Labin zdravi grad imao je odlično posjećene glazbeno-scenske i likovne radionice, zanimljiv je bio i Gastro show u partnerstvu s restoranom "Velo kafe" i vrsnim hrvatskim chefovima (Andrej Barbieri, Boris Mihovilić, Srđana Jevtić), a najveća gužva definitivno je zavladala na Badnje jutro, kada su ugostitelji Labinštine, u suradnji s Udruženjem obrtnika i Gradom Labinom dijelili građanima besplatne marende, uz nastup Gradskog orkestra i klape Labin.

 

Večernja glazbeno-scenska događanja su, s druge strane, pokazala da stanovnici Labina i Labinštine u božićno i novogodišnje vrijeme stvarno žive za zabavu! Svaku se večer u šatoru na Trgu labinskih rudara našlo ponešto za ljubitelje različitih žanrova glazbe, od etno i blues koncerata do žešćeg rocka ili stand-up komedije, a nekoliko je koncerata privuklo i više zianteresiranih nego što ih stane u 250 "kvadrata" veliki šator. Već je prvoga dana otvaranje festivalskog dijela manifestacije uz nastup Šajete gotovo ispunilo sva mjesta ispred pozornice, da bi sljedeći dan na "8. Labin Christmas Rock-u" Psihomodo Pop, Pozdrav Azri i domaći Storm svojom rock svirkom privukli preko 400 posjetitelja! Kada se činilo da je teško ponoviti ovakvu posjećenost, došla je posljednja subota u godini i koncert sarajevskog Zabranjenog pušenja, splitskih Dječaka i zagrebačkog Baltazara, te fantastičan broj od preko 600 ljudi koji su se jedva nagurali u, za ovako zvučan koncert, ipak premali šator. Nekoliko dana prije, na sam Badnjak, zabava je prebačena u obližnji KUC "Lamparna", gdje je na Božićnom party-ju elektronske glazbe čije su glavne zvijezde bili atraktivni live house bend Kazoo iz Bosne i Hercegovine, te domaći DJ-i Tom Jay, Phunk Lexx i Lucca C, također okupilo čak 600 rasplesanih gostiju. Sama završnica festivala i doček Nove godine kulminirao je oko dva sata iza ponoći, kada se šator ponovo napunio gotovo do posljednjeg mjesta, a odlični zagrebački Sane odsvirali svoj drugi set bezvremenskih domaćih i svjetskih pop-rock hitova.

 

Sajam i festival su uz brojne lokalne posjetitelje i goste, u nekoliko navrata posjetili labinski i pulski gradonačelnik i to najčešće u neformalnoj ulozi, tek kao redovni posjetitelji. Procjena organizatora je da je što dnevne, što večernje događaje tijekom 11 posljednjih dana 2012. godine u Labinu posjetilo preko 4000 ljudi, što je najbolji mogući dokaz da je naš grad željan blagdanskih događanja, u ovakvom ili sličnom obliku, te veliki poticaj da se iduće godine opet održi ovakva manifestacija, naravno uz sva potrebna poboljšanja na koja nam je prva godina ukazala.

 

Malobrojnim ali hvalevrijednim i nezoabilaznim sponzorima i pokroviteljima koji su već u prvoj godini prepoznali sve pozitivne odlike ovog projekta upućujemo posebnu zahvalu, a izdvajamo veliku potporu Grada Labina i Turističke zajednice Labin-Rabac, bez kojih bi postavljanje cijele infrastrukture i organiziranje ovako velikog događanja u centru grada bila gotovo nemoguća misija.

 

Vidimo se iduće godine na još boljem, zabavnijem, šarenijem, sadržajima i ponudom bogatijem i, duboko vjerujemo, još posjećenijem događanju - vaKOVE zimi ni 2013.!

PR

 

VA kove zimi ni blagdan koncert božićni sajam zabava božić labin fest