Na Labinštini u travnju manje turista nego istog mjeseca prošle godine

Na Labinštini u travnju manje turista nego istog mjeseca prošle godine

12.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U travnju je na području Turističke zajednice Labina boravilo 13.061 turist,  a ostvareno je 63.640 noćenja. To je tri posto turista manje i četiri posto noćenja manje nego u travnju prošle godine. Turistička zajednica Kršana prošlog je mjeseca zabilježila 113 dolazaka gostiju koji su ostvarili 261 noćenja.

U travnju je u odnosu na lanjski travanj bilo18 posto manje turista i 40 posto manje noćenja. Na području Turističke zajednice Raša istog je mjeseca boravilo 547 gostiju, četiri posto manje nego u travnju 2014.godine, a ostvarili su 1.786 noćenja ili 19 posto manje nego istog mjeseca lani. U prva četiri mjeseca jedino Turistička zajednica Raše bilježi veći broj turista nego u istom razdoblju prošle godine, dok turističke zajednice Labina i Kršana bilježe pad broja gostiju u odnosu na prva četiri mjeseca lanjske godine.

Na području koje pokriva labinska turistička zajednica u četiri mjeseca ove godine boravilo je 17.678 gostiju, koji su ostvarili 93.275 noćenja, što je za jedan posto manje gostiju i šest posto manje noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Kršanska turistička zajednica zabilježila je 303 gosta i 725 noćenja, odnosno 19 posto manje dolazaka i 24 posto manje noćenja u odnosu na lanjskih prvih četiri mjeseca. Na području Turističke zajednice Raše u ovogodišnja četiri mjeseca bilo je 596 turista, koji su ostvarili 2.133 noćenja, što je za dva posto turista više, ali i 9 posto noćenja manje nego u četiri mjeseca prošle godine.

 

Foto: arhiva Glasa Istre

 

 

turiszi tz labin rabac noćenja radmila paliska kos