Na Labinštini je posljednjih dana bilo više padalina nego u posljednjih 37 godina - pripremno stanje obrane od poplava

Na Labinštini je posljednjih dana bilo više padalina nego u posljednjih 37 godina - pripremno stanje obrane od poplava

8.1.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Društvo

Više od 60 kuća poplavljeno je u naseljima Nova Lokva i Kapovica u Medulinu nakon što se izlila bara s oborinskom vodom. U nekim kućanstvima površina vode dosegnula je i dva i pol metra. Očajni građani na cestama su napravili brane i iskopali jarke kako bi spriječili nadiranje vode. Promet je preusmjeren, a komunalni djelatnici Općine Medulin rješavaju problem. Medulinci ne pamte ovakve obilne kiše od davne 1973. godine, javlja 24sata

Kiša pada danima, a prema prognozama danas i sutra se očekuju iznimno obilne padavine. U općini Medulin kažu da komunalne službe nastoje hitno riješiti pitanje oborinskih voda. Vatrogasci su i u Puli intervenirali nekoliko puta zbog poplava stanova i podrumskih prostorija na Monte Magnu, u Dolinki i u Mihovilovićevoj ulici te u Medulinu.

Voditelj Vodnogospodarske ispostave Raša-Boljunčica Vitomir Skandul kaže da su proglasili pripremno stanje obrane od poplava za cijelo područje. - Vodostaji su, za sada, dosta stabilni, a u prilog nam ide i slaba jačina juga pa se razina vode ne podiže jako. Na Labinštini je posljednjih dana bilo više padalina nego u posljednjih 37 godina. Tlo je natopljeno, jaka Genovska ciklona je upravo iznad naših krajeva. Do 18 sati očekujemo da će padati jaka kiša, rekao je Skandul.

 

Nabujala rijeka raša na Most Raši 26. 12. 2009., duzs

 

 

 

obrana od poplave vodostaj poplava most raša boljunčica vodovod vodoopskrba vitomir skandul