Na fešti mladog vina u Savičenti vinari i sa područja Labinštine

Na fešti mladog vina u Savičenti vinari i sa područja Labinštine

1.11.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Zabava

U subotu je u Savičenti održana Fešta mladog vina na kojoj su brojni ljubitelji „dobre kapljice“ mogli kušati mlada vina od kojih su mnoga već sada pokazala vrhunska svojstva. Izložba vina započela ju u 17 sati i 30 minuta, a traje do kasno noć. Od 14 sati do 16 sati održana je biciklijada, a zabavni program predvodi duo Provin band ,no do sada nije nedostajalo niti baluna niti plesova. Organizator ove manifestacije je Turistička zajednica općine Svetvinčenat ,Općina Svetvinčenat i Istarska županija. (MANUEL ANGELINI)

Glas Istre: 

Vinaru Brunu Ravalicu iz Nove Vasi posjetitelji tradicionalne Fešte mladega vina u Savičenti dodijelili su u subotu prvo mjesto za njegovo mlado vino. "Lani smo brat Bruno i ja isto osvojili prvo mjesto tako da sam prezadovoljan ovogodišnjim zlatnim plasmanom. Sudjelujemo godinama na ovoj manifestaciji, a sada smo se predstavili sa sedam vina i to muškatom, malvazijom, chardonnayom, sivim pinotom, cabernet sauvignonom, merlotom i roseom", rekao je Antonio Ravalico nakon proglašenja.

Drugo mjesto osvojio je Ariano Černeka, a treće mjesto je pripalo Brunu Trapanu. Najmlađi nagrađeni vinar bio je 26-godišnji Robi Damijanić iz okolice Žminja koji se već pet godina bavi vinarstvom. Kušačima je ponudio malvaziju, a na fešti je bio prvi put i izrazito je zadovoljan organizacijom i ugođajem.

Fešta je osim 30-ak vinara okupila velik broj posjetitelja tako da je šator u određenim trenucima bio pretijesan za sve one koji su htjeli kušati vino i pršut te zaplesati. Prodalo se preko 800 čaša što je skoro duplo više nego prošle godine kad se brojka zaustavila na 420.

"Dosad imamo najveći broj posjetitelja i vinara među kojima bi istaknuo imena poput Degrassija, Pilata, Armana, Geržinića, Ravalica, Terzzola, Demiana, Vivode, Benvenutija i mnogih drugih. Ovo je deseta fešta koja se održava u Kaštelu Morosini-Grimani iako je njezina tradicija stara preko 40 godina. Osim fešte, danas se održala i biciklijada u kojoj je sudjelovalo 240 biciklista, najviše dosad", rekao je Dean Pustijanac, predsjednik Turističke zajednice Savičente.

fešta mladog vina mlado vino vino degustacija svetvinčenat savičenta vinari pino ružić