Na državnom debatnom natjecanju Labinjani 18.

Na državnom debatnom natjecanju Labinjani 18.

27.4.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

18.4. i 19.4. 2008. održano je Državno natjecanje srednjih škola iz debate u Delnicama . Na natjecanju su sudjelovale 22 ekipea, a nastupili su klubovi iz Rijeke, Poreča, Labina, Kastva, Zagreba, Hvara i Zadra. Neki su učenici bili smješteni u hotelu Risnjak , a drugi u hotelu Delnice.

Učenici su raspravljali o tome hoće li ulazak Hrvatske u Europsku uniju donijeti više štete nego koristi. Četiri kola održana su u petak 18.4., i svaka je ekipa dva puta debatirala kao negacija i dva puta kao afirmacija.

Na Državnom natjecanju sudjelovali su i učenici Srednje škole Mate Balote, a to su Mia Junuzović, Ana Gržinić i Ivan Tadić. Nakon četvrtog kola porečani su ostvarili tri pobjede i plasirali se u četvrtfinale. U četvrtfinalu su izgubili od četvrtoplasirane ekipe, Bušmana. Ukupno su se plasirali na 5. mjesto. Po individualnim bodovima Mia se plasirala kao 11. govornica u konkurenciji 66 debatanata.

Zadovoljni su uspjehom, i znaju da se neće prestati baviti debatom. Mia i Ivan, maturanti, neće više moći sudjelovati na natjecanju, ali odlučili su da idu na Ljetni debatni kamp kako bi položili za suce, pa ih svakako slijedeće godine očekujemo na natjecanju, u izmijenjenoj ulozi.

Učenike je vodio prof. Josip Brajković.

Nakon prvog dijela natjecanja, suci, mentori i debatanti su se u petak navečer zajedno družili i pjevali karaoke. Bilo je vrlo zabavno!

Na natjecanju je sudjelovala i ekipa iz Labina koja je zauzela 18. mjesto.

Nakon 4 kola debatiranja i četvrtfinala u polufinale su došli PKG, Sagitto, Bušmani i Dom mladih. Isti klubovi su se i prošle godine plasirali u polufinale. U finalu je bilo napeto, ali prvi puta nakon pet godina, svi suci donijeli su istu odluku. Pobijedila je PKG(Privatna klasična gimnazija) iz Zagreba.

 

Parentium.com 

natjecanje debatni klub debata državno natjecanje